Illustrasjonsfoto: Jil Yngland / NTB

Nye smittetilfeller i fem av seks kommuner på Nord-Helgeland

Smitterekord i Nordland det siste døgnet.

Det er det siste døgnet registrert hele 706 nye smittetilfeller i Nordland. Dette er det høyeste antallet i Nordland i løpet av et døgn. Forrige døgn-rekord var på 453 tilfeller, som ble registrert i forrige uke.

De 706 tilfellene i Msis statistikk er fordelt på 30 av Nordlands 41 kommuner. 74 av tilfellene er i Rana, 6 i Hemnes, 5 i Nesna og 3 i Lurøy.

På landsbasis er det 24.429 nye registrerte smittetilfeller siste døgn. Det er 9.062 flere enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 18.110 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 11.180, så trenden er stigende.

Tirsdag var 253 koronapasienter innlagt på sykehus. Ved Helgelandssykehuset var det én korona-pasient innlagt per i går klokken 13.

24. januar gjorde Folkehelseinstituttet (FHI) store endringer i overvåkingen av covid-19, som fører til at færre positive tester vil bli registrert i MSIS. Derfor er ikke tall etter 25. januar direkte sammenlignbare med eldre smittetall.

Omleggingen innebærer at flere ikke lenger trenger å ta PCR-test etter å ha testet positivt på selvtest, og dermed blir smitten heller ikke registrert hos FHI. Folk oppfordres likevel til å registrere positive tester hos sin kommune.

FHI bruker nå i større grad andre måter å overvåke pandemien på enn smittetall. Hovedgrepet er å følge med på sykehusinnleggelser.

Omleggingen av registrering betyr at Msis sine tall i enda større grad vil avvike fra kommunenens egne tall, der Rana har basert daglig tall-info på nettopp hurtigtester. I går ble det bekreftet 55 nye tilfeller til Rana kommunes smittesporingsteam, opplyser  rådgiver i avdeling for legetjenester og samfunnsmedisin i Rana, Lars Petter Konradsen. 

Saken fortsetter under annonsen.