Foto: NTB

Nye smittetilfeller i tre kommuner på Nord-Helgeland

Ingen nedgang i helga – smittetallet fortsetter å stige.

Det siste døgnet er det registrert nye positive korona-tilfeller i tre kommuner på Nord-Helgeland; tre i Hemnes, ett i Lurøy og 12 i Rana.

I Hemnes har man betegnet smittesituasjonen som usikker, etter nyttår. Med tre nye tilfeller er det nå registrert 17 tilfeller de siste to ukene.

I Lurøy er dette det andre tilfellet for de siste to ukene – med mindre det tilfellet Msis har registrert det siste døgnet er det samme tilfellet som Lurøy kommune selv opplyste om for noen dager siden, da det ble registrert et tilfelle i kommunen.

I Rana er det registrert tolv tilfeller siste døgn, og døgnet før var antallet i Msis statistikk 11 nye tilfeller. Dette viser at antallet ikke har gått ned i helgen, men holder seg på et nivå som viser at smittepila peker oppover i Rana, der man går fra et snitt på 30-40 i uka til nå drøyt 70 nye tilfeller i uka.

Kommuneoverlege Frode Berg har uttalt at det er forventet at smitteantallet øker, og regner med at rundt 70 prosent av nye tilfeller nå dreier seg om omikron-varianten. 

Det er i øyeblikket én pasient innlagt ved Helgelandssykehuset, der korona oppgis som årsak. 

I Nordland er det registrert 72 nye tilfeller det siste døgnet. 

---–

 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.