Foto: NTB

Nye smittetilfeller i tre kommuner på Nord-Helgeland

Ingen nedgang i helga – smittetallet fortsetter å stige.


Det siste døgnet er det registrert nye positive korona-tilfeller i tre kommuner på Nord-Helgeland; tre i Hemnes, ett i Lurøy og 12 i Rana.

I Hemnes har man betegnet smittesituasjonen som usikker, etter nyttår. Med tre nye tilfeller er det nå registrert 17 tilfeller de siste to ukene.

I Lurøy er dette det andre tilfellet for de siste to ukene – med mindre det tilfellet Msis har registrert det siste døgnet er det samme tilfellet som Lurøy kommune selv opplyste om for noen dager siden, da det ble registrert et tilfelle i kommunen.

I Rana er det registrert tolv tilfeller siste døgn, og døgnet før var antallet i Msis statistikk 11 nye tilfeller. Dette viser at antallet ikke har gått ned i helgen, men holder seg på et nivå som viser at smittepila peker oppover i Rana, der man går fra et snitt på 30-40 i uka til nå drøyt 70 nye tilfeller i uka.

Kommuneoverlege Frode Berg har uttalt at det er forventet at smitteantallet øker, og regner med at rundt 70 prosent av nye tilfeller nå dreier seg om omikron-varianten. 

Det er i øyeblikket én pasient innlagt ved Helgelandssykehuset, der korona oppgis som årsak. 

I Nordland er det registrert 72 nye tilfeller det siste døgnet. 

---–

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.