Foto: Roger Marthinsen

Nye smittetilfeller – ytterligere to skoleklasser i karantene

Skrevet av Roger Marthinsen
20.11.2020 21:15 - OPPDATERT 21.11.2020 07:01

Fire personer tilknyttet ved Lyngheim barneskole er korona-smittet. Fire klasser i karantene.

Rana kommune har i kveld fått melding om at ytterligere to personer ved Lyngheim barneskole har testet positivt for koronavirus. Smitteoppsporing pågår.

Foreløpig viser kartleggingen at elever i to klasser er berørt, og flere ansatte. Disse klassene kommer i tillegg til de to klassene som i går kveld ble satt i karantene, etter påvist smittetilfeller med tilknytning til skolen. 

– Det har i kveld gått ut melding til alle foreldre og foresatte om hvilke klasser dette gjelder. Dersom den videre smitteoppsporingen avdekker at elever i andre klasser er berørt, vil disse bli kontaktet av smitteoppsporingsteamet, sier kommunikasjonssjef i Rana kommune, Connie Slettan Olsen.

– Alle elever i de berørte klassene skal holde seg hjemme i karantene. Også deres husstandsmedlemmer bes om å være hjemme til de blir kontaktet av smitteoppsporingsteamet i morgen, lørdag, sier Olsen.

I alt er fire personer smittet og fire klasser berørt av smittesituasjonen ved Lyngheim barneskole.

Lyngheim skole er den sjette skolen som blir direkte berørt av korona-utbruddet i Rana. Etter den 28. oktober, som er betegnet som tidspunktet for smitteutbruddet i Rana, har elever ved Båsmo barneskole, Hauknes barneskole, Selfors barneskole, Rana ungdomsskole og Polarsirkelen videregående skole blitt smittet.

Ved Polarsirkelen og Rana ungdomsskole er det også bekreftet at ansatte har blitt smittet. 

Totalt er det nå 103 personer som har testet positivt siden utbruddets start i Rana, den 28. oktober. Totalt er 116 personer med bostedsadresse i Rana bekreftet smittet siden pandemien brøt ut i Norge i februar.

---------------

[annonse]
LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.