Foto: Roger Marthinsen

Nytt smittetilfelle – men ingen smittet ved skole og barnehage

Skrevet av Roger Marthinsen
12.01.2021 22:51

Rødøy kommune har i kveld fått beskjed om smittetilfelle nummer 20.

Enda person i Rødøy har fått påvist korona-smitte i dag. Dette er en kjent nærkontakt med andre smittetilfeller i det pågående covid-19-utbruddet i kommunen.

– Vedkommende har vært i karantene helt siden utbruddet ble kjent, og er nå i isolasjon. Resultatet er av annengangs test, og smittesporing er gjennomført, melder kommunen på sin nettside. 

I forbindelse med at en elev ved Nesøy skole fikk påvist smitte lørdag ble det gjennomført omfattende testing i går, mandag, der alle barnehagebarn, skolebarn og ansatte ble testet. Her har man så langt mottatt bare negative testresultater.

– De som er testet får direkte beskjed, og vi kontrollerer igjen i morgen om det er noen utestående svar. Det ser ikke sånn ut, melder kommunen, som gjør oppmerksom på at de som har mottatt negativt testresultat fortsatt skal holde totalt ti dagers karantene.

– Utvikler du symptomer i løpet av karantenetiden, skal ny test tas. Kontakt legekontoret for vurdering, melder kommunen.

Nesøy skole vil ha digital hjemmeundervisning ut neste uke, og barnehagen på øya holdes stengt. Gjerøy skole skal også ha digital nettundervisning en uke til. De to omsorgssentrene i kommunen planlegger å åpne for besøk igjen, og vil komme tilbake med nærmere informasjon.

Det er nå totalt 20 personer som har fått påvist smitte i Rødøy siden forrige søndag. Av disse er 17 personer i isolasjon per i dag, mens omtrent 70 personer er i karantene. Rundt 230 personer tilknyttet utbruddet testet siden nyttår. Dette tilsvarer nærmere 20 prosent av kommunens befolkning.

– Det er ikke meldt om alvorlig syke så langt. Alle de som har påvist smitte har fått tilbud om oppfølging hjemme av helsepersonell, ved hjelp av digital teknologi, melder kommunen.

– Torsdag skal vi vaksinere de fire eller fem neste beboerne ved omsorgssentrene, og en fra personalet som jobber med pasientkontakt. Vi understreker viktigheten av det FHI skriver om at økt avstand og færre nære kontakter er to sentrale smittereduserende tiltak i håndteringen av koronapandemien, melder Rødøy kommune. 

[annonse]
-----------

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.