Marthe Kråkstad Johansen leverte i internasjonal toppklasse både på sprinten i går og jaktstarten i dag. Foto: Anders Brun Hennum

Nytt toppløp av Marthe

Skrevet av Roger Marthinsen
21.02.2021 11:21 - OPPDATERT 21.02.2021 18:17

Marthe Kråkstad Johansen bare sekunder unna ny pallplass – og jaktstarten ble en opptur også for Emilie Ågheim Kalkenberg.

Etter gårdagens sensasjonelle 2. plass på sprinten, viste Marthe Kråkstad Johansen at den prestasjonen ikke var en tilfeldighet, på dagens jaktstart. 22-åringen leverte igjen et toppløp, og gikk inn til en meget sterk 4. plass.

Marthe kjempet i toppen hele løpet, og var bare 18,9 sekunder bak vinner Anna Weidel, og kun 3,9 sekunder bak Ragnhild Femsteinevik på 3. plassen.

I dag som i går leverte B&Y-løperen godt både i sporet og på standplass. Det ble kun én bom - på den siste skytingen – og 19 av 20 treff på en jaktstart er meget sterkt. Kun to løpere skjøt helt feilfritt i dag; Lou Jeanmonnot fra Frankrike (ble nummer åtte) og tsjekkiske Natalia Jurocova som ble nummer 18.

En som også leverte sterkt på standplass i dag var Emilie Ågheim Kalkenberg, som i likhet med Marthe klarte seg med bare én eneste bom. 19 av 20 treff på en jaktstart er noe av det beste Kalkenberg har levert skytemessig, i en internasjonal konkurranse. Og med såpass bra skyting og grei fart i sporet gikk 23-åringen fra Skonseng seg opp fra gårdagens 20. plass, til en 11. plass, 48 sekunder bak vinner Anna Weidel.

Norske plasseringer i dagens jakstart: 3. Ragnhild Femsteinevik (2/+15), 4. Marthe Kråkstad Johansen (1/+18,9), 9. Aasne Skrede (1/34,4), 11. Emilie Kalkenberg (1/48,0), 14. Karoline Erdal (3/1.08.7)

Neste – og siste – runde i denne sesongens IBU Cup gjennomføres i Val Ridanna i Italia 8.-14. mars. 

------

Mislyktes i kontinentalcupen

En Rana-utøver som ikke lyktes i dag var Robin Pedersen. Stålkam-hopperen fikk alt annet enn klaff i første omgang, landet på 95 meter og endte på en 39. plass. Dermed ble det ikke engang en plass blant de 30 som fikk hoppe finaleomgangen for Pedersen.

[annonse]
Pedersen havnet på en 10. plass i gårdagens konkurranse. Med dagens svake plassering har nok Pedersen svekket sine muligheter noe med tanke på en retur til verdenscuplaget og eventuelt Raw Air. VM-toget gikk allerede på fredag for Pedersen, da det ble klart at Andreas Haare fikk den siste plassen i Norges VM-tropp. 

Dagens hopprenn ble vunnet av Tomasz Pilch. Beste nordmann ble Sander Vossan Eriksen på en 5. plass. 

-----

 

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.