Mo i Rana lufthavn hadde en passasjervekst på 1,8 prosent i januar. Foto: Roger Marthinsen Foto: Roger Marthinsen

Økning for Mo i Rana lufthavn

Skrevet av Roger Marthinsen
12.02.2018 12:22

Mo i Rana lufthavn kan vise til en passasjervekst på 1,8 prosent, i januar.

Avinors passasjerstatistikk for januar viser at 8318 passasjerer reiste til eller fra Mo i Rana lufthavn Røssvoll, i januar. Dette er en passasjervekts på 1,8 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.

Med dette passasjerantallet har flyplassen i klart flest passasjerer på Helgeland når det gjelder den ordinære flytrafikken. 

Nest flest passasjerer har Brønnøysund, som har 6759 passasjerer ,når man holder offshore-trafikken utenom. Dette er en nedgang på 5,6 prosent i forhold til januar 2017. Regner man med offshore, som altså er helikoptertrafikk tilknyttet oljevirksomhet, hadde Brønnøysund lufthavn 8391 passasjerer i januar. dette er en vekst på 1,2 prosent.

Størst prosentvis vekst på Helgeland i januar, hadde Mosjøen lufthavn Kjærstad. 5338 passasjerer er en økning på 24,3 prosent sammenlignet med januar i fjor.

Sandnessjøen lufthavn Stokka hadde bare 3805 passasjerer i januar, noe som er en nedgang på hele 33,2 prosent.

Alle Avinors store lufthavner unntatt Trondheim hadde en vekst i januar i år sammenlignet med januar i fjor. Avinor Oslo lufthavn økte med 2,6 prosent, Bergen lufthavn økte med 3,8 prosent, mens Stavanger lufthavn økte med 3 prosent. Trondheim lufthavn hadde en nedgang på 1,8 prosent.

Av de største lufthavnene i regionene for øvrig var det størst passasjervekst på Ålesund (6,8), Tromsø (5,3) og Kristiansand (2,9). Bodø lufthavn hadde en passasjernedgang på 3,8 prosent i innenlandstrafikken og 25 prosent i utenlandstrafikken.

– Luftfarten har en avgjørende rolle for nasjonal verdiskapning, og oppgangen ved blant annet Oslo lufthavn, Bergen lufthavn og Tromsø lufthavn bekrefter en trend vi har sett over tid, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.