Høyres fylkesrådlederkandidat Beate Bø Nilsen fra Sortland, fylkesordførerkandidat Joakim Sennesvik fra Bodø og 3. kandidat Anita Sollie fra Rana står samlet bak et krav om at ressursene til overvåkning og redning må styrkes i nord.

"Økt aktivitet i nord gjør at beredskapen må økes kraftig"

Beredskap i nord

Nordland Høyre er opptatt av at beredskapen i nord skal være optimal. Det har over tid skjedd en økning i aktiviteten i nord. Fisken trekker lengre nord som betyr at fiskeaktivitet foregår lengre nord enn redningsressursene i dag finnes. Det satses bredt på turisme som tilsier at det er en økning både i cruisetrafikk nordover, samt at vinterturisme og vakker natur tiltrekker seg nye aktivitetsgrupper med fjellturisme og annet.

Dette er aktiviteter som også skjer i vanskelige klimatiske forhold, det er lange avstander og lange mørkeperioder. Hendelser under slike forhold gjør redningsarbeid krevende.

Som en konsekvens av økt aktivitet i nord krever Nordland Høyre at beredskapen også må økes kraftig. Dette gjelder både ressurser til overvåkning og redning.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.