Foto: Kirkens Bymisjon

Olav Karlsen skal lede arbeidet til Kirkens Bymisjon på Helgeland

Skrevet av Silje-Tamara Rojas
30.03.2019 13:00 - OPPDATERT 30.03.2019 17:01

Første april starter Olav Karlsen som leder av lavterskeltilbudet til Kirkens Bymisjon "Ijobb". Tilbudet skal gis til mennesker som av ulike grunner faller utenfor det ordinære arbeidslivet i Mo i Rana og Mosjøen.

Olav Karlsen, blir Kirkens Bymisjon nye prosjektleder i Mosjøen og Mo i Rana.

Karlsen er opprinnelig fra Mosjøen, hvor han er både født og oppvokst. Han har studert og jobbet i Trondheim og Oslo hele sitt voksne liv, men stort sett vært «hjemom» flere ganger i året. Videre har han en ei datter på 11 år som bor i Mosjøen, og stort sett alt av familie er også her.

Karlsen starter i stillingen 1.april, i 50 prosent og går over i 100 prosent stilling etter 1.juni.

Kirkens Bymisjon Bodø fortalte Rana No i slutten av januar i år at stiftelsen skulle etablere en ny avdeling på Helgeland for å utvide et lavterskeltilbud. Hensikten var å skape arbeidsplasser for mennesker som av ulike grunner faller utenfor det ordinære arbeidslivet. Målet er at deltakerne gjennom dette opplever mestring, samhold, fellesskap og økt livskvalitet. 

– Dette er et resultat av TV-aksjon som gikk til Kirkens Bymisjon høsten 2018, sa nestleder i Stiftelse Kirkens Bymisjon Bodø, Inger Johanne Lindahl.

Hun forklarte videre at i forkant av aksjonen i 2018 var spørsmålet hva pengene fra denne skulle brukes til. Her var et av ønskene å etablere arbeidet i flere byer. Nå skal de virkeliggjøre målsettingene til TV-aksjonen «Mindre alene sammen» ved å gi folk muligheten til å oppleve mestringen av arbeid.

– Allerede våren og videre på høsten 2018 hadde Bymisjonen samtaler med ildsjeler, sentrale organisasjoner og personer på Helgeland. Så det er godt at ting begynner å rulle fremover nå, uttalte Lindahl i januar.  

Nå er de altså igang. 

Fredag møttes Olav, Egil Arnsby, Inger Johanne Lindahl og prosjektgruppen for å planlegge oppstart av Bymisjonens lavterskel arbeidstilbud, Ijobb. Det er ufattelig spennende, skriver Bymisjonen på sine facebooksider. 

STARTER ARBEIDET: Fredag møttes Olav, Egil Arnsby, Inger Johanne Lindahl og prosjektgruppen for å planlegge oppstart av Bymisjonens lavterskel arbeidstilbud, Ijobb. Foto: Kirkens Bymisjon

Videre har Bymisjonen gjennomført et kort intervju med Olav slik at Mo i Rana og Mosjøen skal bli bedre kjent med deres nye mann:

Hva er din arbeidsoppgave?

– Min hovedoppgave er å lede prosjektet med å få etablert et lavterskel arbeidstiltak for de som av ulike årsaker står utenfor arbeidslivet på Helgeland, med hovedfokus på Mosjøen og Mo i Rana, sier Olav til Bymisjonen. 

Hva er din motivasjon for arbeidet?

– Jeg er veldig opptatt av urettferdighet, og har en grunnleggende overbevisning om at alle mennesker er like mye verdt og at det skal være rom for alle i samfunnet vi lever i. Med faglig bakgrunn i det litt abstrakte begrepet samfunnsansvar har jeg derfor brukt mye tid på å omsette dette i praksis gjennom ulike stillinger. Nå får jeg mulighet til å jobbe med dette i min egen hjemby, noe jeg er veldig takknemlig for, sier Olav som har Mosjøen som sin hjemby. 

Hva er din forventning til jobben?

– Jeg håper at jeg skal få lov til å være med på å gjøre Helgeland til en enda varmere landsdel. At jeg får lov til å bidra til at de som av ulike årsaker faller utenfor, skal finne en plass de føler seg verdifulle. At man kan lage en arena hvor mennesker skal oppleve omsorg og mestring betyr mye for meg. Jeg håper også å kunne bidra til mer fokus på sosialt entreprenørskap og sirkulær økonomi gjennom ulike bærekraftige initiativ gjennom Kirkens Bymisjon, sier han. 

Hva har du gjort før?

– Jeg har som nevnt jobbet mye med samfunnsansvar, men også sosialt entreprenørskap og utenforskap i lang tid. Jeg har vært med på å skalere og videreutvikle konsepter og brukt mye tid på strategiske tilnærminger til problemstillinger som ikke nødvendigvis løses av seg selv eller gjennom de støtteordningene som allerede eksisterer. Jeg blir trigget av gode ideer og varme, smarte tanker som gir nytte på flere områder samtidig, sier han. 

Hva begynner du med?

– I god dialog med administrasjonen i Bodø vil vi kartlegge nå-situasjonen enda mer, identifisere målgrupper og skape de relasjonene som blir givende for målgruppen på sikt. Det er allerede gjort en god jobb med forankring i forkant, så det er bare å hive seg rundt, avslutter Olav. 

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.