Strandrydderne Ole Noris Remy Tjelta og Tord Parelius Engseth med noe av det de har ryddet i skjærgården i Lurøy, i løpet av to uker. Foto: Kay-Arne Knutsen

Ole og Tord har fjernet 3,4 tonn søppel i skjærgården!

Skrevet av Roger Marthinsen
19.07.2018 11:03 - OPPDATERT 25.04.2019 13:20

Kvarøy fiskeoppdretts strandryddere har vært i aksjon i to uker – og allerede gjort storfangst.

Kvarøy fiskeoppdrett opprettet tidligere i sommer et strandrydde-prosjekt, som sommerjobb for ungdom mellom 16 og 19 år. Tord Parelius Engseth og Ole Noris Remy Tjelta fikk jobben, og etter to uker har de allerede ryddet holmer, skjær og strender i skjærgården for 3,35 tonn avfall!

1,6 tonn i løpet av den første uka, og 1,75 tonn med søppel den andre uka, har de to sørget for å samle inn så langt i sommer. 

– De har gjort en fantastisk jobb så langt, Planen er at de skal holde på to eller tre uker til, sier daglig leder Kvarøy fiskeoppdrett, Alf-Gøran Knutsen.

Strandrydde-prosjektet er et samarbeid mellom Lurøy kommunes Ungjobb-prosjekt og Kvarøy fiskeoppdrett. Basert på fangsten som Ole Noris og Tord har gjort så langt denne sommeren, kan Knutsen allerede nå fastslå at det vil bli videreført også neste sommer.

– Det blir det, sier Knutsen til Rana No. 

Bakgrunnen for prosjektet var at Alf-Gøran Knutsen lenge hadde grublet på hvordan man kan gripe an utfordringene med marin forsøpling.

– Vi innrømmer jo at en del av søppelet stammer nok fra oss, selv om vi har fokus på det. Nylig leste jeg at fiskeri og havbruk står for 50 prosent av søppelet i Norge. Så her har vi muligheten til å gjøre noe, sa Knutsen til Rana No tidligere i sommer, da man gikk ut og søkte etter strandryddere til prosjektet.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.