"Om det frivillige arbeidet forsvinner, får vi helt tydelig et fattigere samfunn"

Oppsigelse av Sceneinstruktørordningen i Nordland

Nordland fylkeskommune har sendt ut et varsel med oppsigelse av Sceneinstruktørordningen. 

Sceneinstruktørene er en viktig faktor for at det skapes mange revy- og teaterforestillinger som har et stort lokalt publikum i Nordland. Sceneinstruktørordningen gir tjenester både til profesjonelle kulturinstitusjoner og amatører (barn og ungdomsaktiviteter og voksne som skaper forestillinger).

Vi som er amatører (og spesielt den gruppa mennesker jeg representerer) hadde aldri hatt råd til å leie inn en proff instruktør til hjelp å utvikle oss innom teater og scenekunst. Som kunne gi oss gode innspill på hvordan vi kan bli bedre på scena. Og som kunne hjelpe oss å forbedre sluttproduktet i øvrig.

Det går ikke å måle hvor viktig det er for oss som arbeider på frivillig basis, å ha denne sceninstruktørordningen.

Men jeg vil også fortelle om hva selve aktiviteten gitt oss. Den har først og fremst gitt oss entusiasme, glede og et økt sammenhold i gruppen. Noen av de mest sjenerte har fått vist frem en helt ny side hos seg selv. Det har vært styrkende på selvfølelsen, og det har bidratt til at vi ikke hvert så opptatt av vår angst.

Det ligger også en stor verdi i å lære kommunisere vår virkelighet ut til andre mennesker. En gevinst for oss, men også for publikum.

Om det frivillige arbeidet forsvinner, får vi helt tydelig et mere fattig samfunn. Jeg har håp om at Nordlands fylkeskommune finner en løsning på denna ordning som gjør at den kan videreføres.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.