Kristine Masterdalshei og Lise Gruben er i gang med "våronna" i staudebedet rett ovenfor Nytorget. Foto: Roger Marthinsen

Om tre uker kommer sommeren

Skrevet av Roger Marthinsen
20.05.2020 11:32 - OPPDATERT 20.05.2020 17:01

Lise og Kristine er i full gang med å klargjøre bedene som skal få byen til å blomstre.

I dag var Lise Gruben og Kristine Masterdalshei i full gang med å ta vårrengjøringa i staudebedet nedenfor Rådhuset. Om noen uker skal Rana kommunes avdeling som kalles seg Blomsterpikene starte jobben med å beplante bed i og rundt sentrum.

– Nå klargjør vi bare bedene, slik at alt er klart når vi skal i gang med å få plantet rundt 30.000 planter, sier Lise Gruben, som forteller at datoen for plante-start er satt.

– 10. juni, da starter vi plantinga, sier Gruben.

– Det har vært mye snakk om været denne våren. Kom dere senere i gang nå enn tidligere?

– Det er vanskelig å si. Inne i gartneriet har det vært hektisk, og det føles alltid som om vi har det travelt når vi endelig kommer oss ut. Men det var deilig å endelig kunne åpne dørene på gartneriet litt, og ikke minst komme seg ut og starte jobben i bedene, sier Lise Gruben, som konstaterer at selv om Blomsterpikene gjerne anses som et av byens sikreste vårtegn, så har ikke vinteren sluppet helt taket. 

– Det var minusgrader enkelte steder i natt, og ullundertøyet er fortsatt på, ler hun.

----------

LES MER:

 

[annonse]
 

 

Les mer om:

Blomsterpikene
Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.