Ønsker at Hemnes fortsetter som egen kommune

Skrevet av Bernt Heimland
11.06.2019 17:00 - OPPDATERT 11.06.2019 17:25

DEBATT: Hemnes Samfunnsdemokratiske Folkeparti ønsker fortsatt å arbeide for at Hemnes kommune forblir en egen kommune.

Hvis vi kommer inn i en større kommune for eksempel Rana, blir det ikke tid til, eller prioritering av de lokale sakene i kommunestyret. Det betyr at det hva den enkelte politiker arbeider med og hva kommunen skal prioritere å arbeide med vil endre seg i større enheter. Dette vil være krevende for kommuner som skal inn i en ny kommune.

For å få til at flere kommuner slår seg sammen er det brukt 104 millioner fra offentlige midler. I tillegg må kommunene ta penger av egen lomme for å finne ut hvilken oppgave de blir tilegnet ved kommunesammenslåing. På grunn alle disse negative konsekvensene ønsker HSF ingen kommunesammenslåing.

Hvis Hemnes kommune skal fortsette som egen kommune, må de gjøre et snarlige tiltak for å bedre kommunens økonomi. De må få bort all gjeld og si nei til store investeringer og heller prøve å få inn mer penger til kommunen, så vi kan fortsette som egen kommune i mange år til.

Vi vil forlange folkeavstemning om det skulle bli spørsmål om kommunesammenslåing.

Hemnes Samfunnsdemokratiske Folkeparti ønsker alle innbyggere et godt Kommunevalg i 2019. Vi skal ta opp saker som berører dere. Også når dere blir urettferdig behandlet. Gi deres stemmer til Hemnes Samfunnsdemokratiske Folkeparti. Følg oss også på Facebook.

Bernt Heimland 1. kandidat,

Hemnes Samfunnsdemokratiske Folkeparti

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.