Bård Ludvig Thorheim fra Bodø er foreslått som ny nestleder i Høyre.

Ønsker Thorheim som ny nestleder i Høyre

Bård Ludvig Thorheim fra Bodø er foreslått som ny nestleder i Høyre.

I forrige uke gav Jan Tore Sanner beskjed om at han ikke stiller til gjenvalg som nestleder i Høyre etter 18 år i vervet. Nordland Høyre lanserer nå stortingsrepresentant Bård Ludvig Thorheim (45) fra Bodø som en erstatter til nestledervervet. 

– Bård Ludvig gjennomførte en uortodoks og innovativ valgkamp i 2021, hvor han besøkte hele fylket i Nordland. Han lyktes på kort tid å bli kjent med menneskene innenfor Høyre i hele Nordland, og han skapte tillit til at han ville løse oppgaven som folkevalgt på øverste nivå på en god måte, sier fylkesleder Eivind Holst i Nordland Høyre i en pressemelding. 

Nordland Høyre ønsker at Høyre skal videreutvikle seg til å bli et enda bredere, fremtidsrettet og verdikonservativt folkeparti, og tror Bård Ludvig er en kandidat som kan bidra til å forme fremtidens Høyre i en positiv retning.

– Den kapasiteten og gløden han viser ved å reise rundt og møte mennesker i bygd og by, lytte og engasjere, og utforme god Høyre-politikk som svarer på folks hverdagsutfordringer mener vi er en styrke. Bård Ludvig vil kunne bidra til en god kombinasjon av fornyelse og kontinuitet i partiledelsen og bli en energisk nestleder som taler til det brede lag av både befolkningen og partiorganisasjonen, sier Holst.


– Vi trenger også toppolitikere som tar med seg verdifulle erfaringer fra utenfor politikken. Nordland Høyre mener at Bård Ludvig er en slik kandidat. Han er del av en familie på seks. Gjennom sin bakgrunn fra Nord-Norge, sin yrkeskarriere innen diplomati, forsvar, forskning og med-grunder av en teknologibedrift har han brede interesser og kunnskaper og vi mener han er godt skikket for å bekle vervet som nestleder i Høyre. Dette til tross for hans relativt korte fartstid på Stortinget, avslutter Holst. 


Partiet skal velge ny ledelse på landsmøtet i starten av april i år. 

 

 

Saken fortsetter under annonsen.