Foto: Meteorologsk Institutt

Oppdrettsanlegg skadet av stormen – tusenvis av laks kan ha rømt

Skrevet av Roger Marthinsen
22.10.2019 16:18 - OPPDATERT 22.10.2019 17:01

Lovundlaks varsler at laks kan ha rømt, etter anleggshavari på lokalitet i Lurøy.

Uværet som herjer på Helgeland har i dag forårsaket skader på Lovundlaks sitt anlegg ved lokaliteten Kveitholmen i Lurøy. 

Det er en merde med omlag 30.000 laks i, som er påført skader. Foreløpig er det uklart om noe av laksen, som har ei snittvekt på omlag tre kilo, har rømt.

– Fiskeridirektoratet er varslet om at havariet innebærer en mulig rømmingshendelse. Tiltak er iverksatt for å begrense skadene og berge fisk og utstyr. Gjenfangstgarn vil bli satt ut så snart værforholdene tillater det, sier styreleder Thomas Andreassen. 

– Ved hjelp av brønnbåt vil det bli foretatt undersøksler for å fastslå omfanget av en eventuell rømming. Når dette arbeidet kan begynne er på grunn av værforholdene, noe uklart. Det vil imidlertid bli gjort så raskt som mulig, sier Andreassen til Rana No.

– Akkurat nå er det imidlertid all arbeidsinnsats rettet mot det å begrense et skadeomfang i så stor grad som overhodet mulig, sier styreleder Thomas Andreassen.  

Årsaken til havariet er ikke med sikkerhet klarlagt, men det har i dag vært et kraftig uvær i området, med svært sterke vindkast.

– Etterfølgende undersøkelser vil bli foretatt for å finne skadeårsaken. Lovundlaks AS har tett dialog med Fiskeridirektoratet og vil legge til rette for inspeksjon og besøk i forbindelse med hendelsen, melder selskapet i en pressemelding.

 

 

[annonse]
 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.