Fylkesvei 17 over Sjonfjellet i formiddag. Ikke mye som minner om at det – i følge kalenderen – skal være vår. Foto: Statens vegvesen

Oppfordring fra Statens vegvesen den 15. mai: På med vinterdekkene igjen!

Skrevet av Roger Marthinsen
15.05.2020 10:31 - OPPDATERT 15.05.2020 11:00

Advarer mot nærmest full vinter i dag. 17. mai-helga skal imidlertid by på sol og opptil flere varmegrader,, slik at vi nord-helgelendinger bør få et farevarsel mot hetesjokk...

Statens vegvesen konstaterer at til tross for at kalenderen forteller oss noe annet, så er det fremdeles utfordrende og vinterlig i Nord-Norge.

– På grunn av dette oppfordrer Statens vegvesen alle bilister å bruke vinterdekk, spesielt på fjelloverganger. Det er skiftende vær og kan være til dels vanskelige kjøreforhold. Tilpass farten og kjør etter forholdene, melder vegvesenet gjennom Vegtrafikksentralen Nord.

Vinterforholdene på veiene har allerede ført til et par trafikkuhell i morgentimene. På E6 ved Ømmervatnet nord for Mosjøen er veien stengt på grunn av et trafikkuhell, som ble meldt like etter klokken ti fredag formiddag. Her er det omkjøring via fv 78 mellom Halsøya og Ømmervatnet.

På E6 nord for Setsåtunellen i Fauske kommune var det i morges en kollisjon mellom en trailer og personbil. En person i personbilen ble skadet og tatt hånd om av om av trafikanter på stedet, inntil helsepersonell ankom. Det ble meldt om snø og slaps på veien, på ulykkesstedet.

I følge værvarselet til Yr skal det komme en god del nedbør utover fredagen og natt til lørdag, både i innlandet og på kysten av Nord-Helgeland. Temperaturene kan bli såpass lave at nedbøren kan komme som sludd og snø.

Lørdag skal det klarne opp og bli oppholdsvær, og i øyeblikket kan det se ut til at det blir solskinn og pent vær lørdag og søndag, med temperaturer som begynner å nærme seg to-sifret rødt på gradestokken. Nesten såpåss at meteorologene må vurdere å sende ut et farevarsel mot hetesjokk for nord-helgelendinger...

----------

LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.