"Gyda" fører til kolonnekjøring over E6 Saltfjellet. Bildet er tatt torsdag formiddag ved Sørelva. Foto: Statens vegvesen

Oppfordring fra Vegvesenet: – La bilen stå!

Forventer at Nordland blir sterkere berørt i døgnet som kommer.

Ekstremværet «Gyda» har ført til svært krevende kjøreforhold og mange stengte veier. I de mest berørte områdene oppfordrer Statens vegvesen folk om å la bilen stå. 

NVE melder at torsdag er dagen med størst sannsynlighet for hendelser.

– Forholdene er så krevende og ting endrer seg raskt i de mest berørte områdene. Vi oppfordrer folk til å la bilen stå om det er mulig og ikke ta unødvendige risikoer, sier Nils Audun Karbø, som er avdelingsdirektør for trafikkstyring og beredskap i Statens vegvesen. 

De fleste «Gyda»-hendelsene er nå i Møre og Romsdal og Trøndelag. Det forventes imidlertid at Nordland blir sterkere berørt i døgnet som kommer. For Nord-Helgeland er det meldt om mye nedbør, kraftige vindkast og lyn og torden, både torsdag og fredag. I høyden vil nedbøren komme som snø, mens det i lavlandet vil variere mellom regn, sludd og snø. 

NVE har sendt ut farevarsel på høyeste nivå for snøskred, jordskred og flom i Nordland, Midt-Norge og deler av Sør-Norge. Mye regn, mildvær og vind gir stor fare for snøskred, sørpeskred, flom, isgang, og jordskred torsdag og fredag.

– Følg med på værmeldingene, sjekk trafikkmeldinger på vegvesen.no, lytt til radio og følg med på hva mediene rapporterer, oppfordrer Karbø.

Her finner du trafikkinformasjon fra Statens vegvesen.

---–

 

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.