"Gyda" fører til kolonnekjøring over E6 Saltfjellet. Bildet er tatt torsdag formiddag ved Sørelva. Foto: Statens vegvesen

Oppfordring fra Vegvesenet: – La bilen stå!

Forventer at Nordland blir sterkere berørt i døgnet som kommer.

Ekstremværet «Gyda» har ført til svært krevende kjøreforhold og mange stengte veier. I de mest berørte områdene oppfordrer Statens vegvesen folk om å la bilen stå. 

NVE melder at torsdag er dagen med størst sannsynlighet for hendelser.

– Forholdene er så krevende og ting endrer seg raskt i de mest berørte områdene. Vi oppfordrer folk til å la bilen stå om det er mulig og ikke ta unødvendige risikoer, sier Nils Audun Karbø, som er avdelingsdirektør for trafikkstyring og beredskap i Statens vegvesen. 

De fleste «Gyda»-hendelsene er nå i Møre og Romsdal og Trøndelag. Det forventes imidlertid at Nordland blir sterkere berørt i døgnet som kommer. For Nord-Helgeland er det meldt om mye nedbør, kraftige vindkast og lyn og torden, både torsdag og fredag. I høyden vil nedbøren komme som snø, mens det i lavlandet vil variere mellom regn, sludd og snø. 

NVE har sendt ut farevarsel på høyeste nivå for snøskred, jordskred og flom i Nordland, Midt-Norge og deler av Sør-Norge. Mye regn, mildvær og vind gir stor fare for snøskred, sørpeskred, flom, isgang, og jordskred torsdag og fredag.

– Følg med på værmeldingene, sjekk trafikkmeldinger på vegvesen.no, lytt til radio og følg med på hva mediene rapporterer, oppfordrer Karbø.

Her finner du trafikkinformasjon fra Statens vegvesen.

---–

 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.