Marius Jøsevold og SV fikk flertall med knappest mulig margin, for sin oppfordring til boikott av Israel.

Oppfordring til Israel-boikott vedtatt med 19 mot 18 stemmer

Nordland Fylkesting vedtok i dag en uttalelse der det oppfordres til boikott av Israel.


Vedtaket der det oppfordres til boikott av Israel fikk én stemmes overvekt. 19 stemte for oppfrodringen til boikott, mens 18 stemte mot.

Uttalelsen ble fremmet av SV, MDG og Rødt, fremlagt av SVs gruppeleder Marius Jøsevold. SV-lederen er glad for vedtaket.

– Israel har i mange tiår opprettholdt en folkerettsstridig okkupasjon av Palestina. Israels politikk har ført til stadig dårligere levekår for palestinerne, og demokratiske rettigheter er nå fullstendig tilsidesatt. En slik urett bør ingen demokratiske organer stille seg likegyldige til, sier Jøsevold, som viser til demonstrasjonene som nylig ble gjennomført ved grensegjerdet til Israel.

– Dette viser at situasjonen er ute av kontroll. Israel har skutt med skarpt på folk som ikke har gjort annet enn å demonstrere mot Israels folkerettsstridige okkupasjon. Tusenvis er såret og mange titalls drept. Demonstrantene ble skutt langt inne på palestinsk territorium, av skarpskyttere som aldri selv var truet. Israel bruker fullstendig overdreven makt mot ubevæpnede mennesker som ønsker demokrati og frihet. Israel er en apartheidstat, og må endre politikk, sier Jøsevold.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.