"Opposisjon får ingen vanskeligheter med å gjennomføre sine løfter"

Skrevet av Roger Marthinsen
29.05.2019 11:23

Skolesaken er noe som bør stå i sterk fokus helt frem til høstens kommunevalg. Det er ingen grunn til å tvile på at det vil komme mange negative både faglige og økonomiske overraskelser knyttet til særlig sentraliseringa av ungdomsskolen, som kjøres i regi av Rana Ap, Rana SV og Rana Høyre.

Etter mitt syn bør de stilles til ansvar for sine fatale løsningsvalg når stemmeseddelen avgis. Slik jeg vurderer de økonomiske aspekter knyttet til opposisjonens planer på skolesektoren dersom de vinner kommunevalget, så får opposisjon ingen som helst vanskeligheter med å gjennomføre sine løfter.

Hvordan kan jeg hevde dette? Svaret ligger paradoksalt nok i de svært høye strømprisene vi betaler og som vi - som følge av det felles økonomiske kraftmarked - kommer til å måtte betale i svært så mange år fremover ettersom strømprisen til en hver tid styres av prisen på kullprodusert strøm i Europa. Kullstrømprodusentene må nemlig betale høye priser på CO2, og har dermed svært høye produksjonspriser.

Dette leder meg igjen over til Helgeland Kraft, som eies med nærmere en halvpart av nettopp Rana kommune. Helgeland Kraft soper nemlig inn eventyrlig fortjeneste, og kommer til å gjøre det samme i svært så mange år fremover. Trolig årlige overskudd på mange hundre millioner.

Rana kommune, som eier, både kan og bør kjøre hardt på for størst mulig årlig utbytte fra nettopp Helgeland Kraft. Dermed har man tilstrekkelig økonomisk grunnlag for å satse på best mulig skole for den oppvoksende generasjon, i og med at skole både er og alltid kommer til å være en kommunes viktigste primæroppgave.

Hva man imidlertid for alt i verden må unngå, er å pumpe penger inn i kommunebyråkratiet – som allerede er altfor stort!

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.