Ordfører Geir Waage og varaordfører Anita Sollie. Foto: Roger Marthinsen

Ordfører og varaordfører: –⁠ Følg politiets anbefalinger

– Vi må stå sammen om å forsvare verdiene våre.

Ordfører Geir Waage og varaordfører Anita Sollie oppfordrer folk til å følge politiets anbefalinger om å ikke delta på kveldens Pride-arrangement i Mo i Rana. De viser til pressemelding fra politiet:

"Politiet anbefaler at kveldens Pride-arrangement i Mo i Rana utsettes.

Innbyggernes trygghet er det viktigste og slik trusselsituasjonen er nå kan vi ikke garantere for sikkerheten dersom Pride-arrangementet gjennomføres."

Mandag ettermiddag fikk politidistriktene melding fra Politidirektoratet der de anbefaler at alle Pride-arrangement i hele landet utsettes.

– Vi tar sterk avstand fra angrepet på Pride natt til lørdag i Oslo, sier Waage og Sollie.

– Det er uvirkelig at vi i Norge, 50 år etter homoloven ble avskaffet, samles i sorg og fortvilelse. Skytingen i Oslo var et angrep på friheten til å elske hvem man vil. Et angrep på skeiv kjærlighet. 

– Vi forstår at folk er redde etter at to mennesker ble drept og mange skadet. Vi føler med alle pårørende og berørte som nå er i sorg og er urolige. 

– Det er viktig å understreke at vi nå må unngå stigmatisering av grupper, unngå hets mot muslimer, kristne og andre grupper. Både Islamsk Råd Norge og Den norske kirke har tatt sterk avstand fra det som har skjedd. Homofile skal, i likhet med andre, kunne føle seg trygge her i landet.

– Vi må stå sammen om å forsvare verdiene våre: Frihet, åpenhet, mangfold og respekt for hverandre. Vi må fortsette å stå opp for at alle mennesker skal føle seg trygge.

[annonse]
– Nå må vi ta godt vare på hverandre. Vi må møte hat med kjærlighet. 

–––––––––––––––