Bildet er hentet fra fjorårets 17. mai. Foto: Hedda Hiller

Ordføreren håper på en folkerik og fargerik feiring av 17. mai

Skrevet av Redaksjonen
16.05.2019 13:43 - OPPDATERT 16.05.2019 17:00

– De som velger å feire den norske grunnlovsdagen sammen med oss, uansett hvor de kommer fra, må møtes med respekt og verdighet - uansett hudfarge, religion, nasjonaldrakt eller flagg, sier ordfører Geir Waage.

Ordfører Geir Waage ønsker velkommen til grunnlovsfeiring på nasjonaldagen 17. mai.

– Jeg håper på god oppslutning på alle lokale arrangementer, og også på
hovedarrangementet som starter med folketoget fra Ranahallen, og avslutter med tale for dagen av Hanne Nordgaard, sier Rana-ordføreren.

– Uansett hudfarge, religion, nasjonaldrakt eller flagg: Alle er hjertelig velkommen! Det er viktig at alle som deltar i feiringen av Norges grunnlov skal føle seg trygge og velkommen til arrangementene, understreker ordfører Geir Waage.

Ikke heliumballonger eller konfettispray

Kommunestyret gjorde i fjor et vedtak om forbud mot heliumballonger. Det ønsker vi ikke skal bidra til forsøpling i Mo i Rana mer. Det samme gjelder konfetti-spray. Rana kommune har ikke noe vedtak om forbud, men mye av det som selges er forbudt i Norge fordi det kan inneholde kjemiske stoffer som er giftige.

– I tillegg kan konfetti-spray ødelegge klær og bil-lakk. Derfor ønsker vi helle ikke dette, sier Waage.

Håper på en folkerik og fargerik feiring

Ordføreren håper at alle som bor i Rana vil delta i arrangementene.

– Fred, frihet og demokrati er ingen selvfølge. Både nordmenn og folk fra andre nasjoner har gitt sine liv for at vi kan feire vår nasjonaldag som en fri nasjon i dag. Det kan være greit å tenke over det.

– De som velger å feire den norske grunnlovsdagen sammen med oss, uansett hvor de kommer fra, må møtes med respekt og verdighet - uansett hudfarge, religion, nasjonaldrakt eller flagg, sier ordføreren som ønsker alle en riktig god 17.mai-feiring.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.