Ordfører Ida Maria Pinnerød er en av flere som reagerer på Idrettsforbundets utelatelse av Glimt og Morten Thoresen når nominasjonene til kategorien årets idrettsprestasjon for menn på Idrettsgallaen ble offentliggjort. Foto: Kadir Calisnan / Per-Inge Johnsen / Sondre Skjelvik

Gir idrettsforbundet gult kort: – Lov å være litt smågrinete

Skrevet av Andreas Sandnes Olsen
05.01.2021 22:17

Det vekker harme at Idrettsforbundet utelot Bodø/Glimt og Morten Thoresen i nominasjonen til årets idrettsprestasjon for menn på Idrettsgallen.

Morten Thoresen, som vant EM-gull i bryting i februar, og Bodø/Glimt som tok et av tidenes mest suverene seriegull i fotball, og på veien satte en rekke rekorder –  glimret begge med sitt fravær på listen over idrettsforbundets nominerte til årets idrettsgalla. 

– Det lukter politisk spill og piss på lang vei, ytret tidligere Bodø-bryter Anders Hammer i et intervju med Bodø Nu tidligere i kveld. Intervjuet kom etter at Bodø Nu-journalist Sondre Skjelvik hadde skrevet en kommentar der han karakteriserte utelatelsen av Thoresen, Glimt og Glimt-spillere for "Et hån mot historiske prestasjoner". 

Nå slenger Bodø-ordflrer Ida Pinnerød seg på, og sier klart fra hva hun mener om utelatelsen av Thoresen og Glimt. 

– To store norske idrettsøyeblikk i det herrens år 2020 var da Morten Thoresen tok Norges 10. EM-gull i bryting gjennom tidene og da Fotballklubben Bodø/Glimt ble seriemestere og stakk av med omtrent alle rekorder hva mål, poeng, seire osv. gjelder.

– Da må det være lov å være litt smågrinete når ingen av disse prestasjonene (i et ellers relativt magert idrettsår) ikke engang nomineres blant de største sportsprestasjonene i Norge i året som gikk, skriver ordfører Pinnerød på sin offentlige Facebook-profil. 

–  Ikke noe som helst galt med de mange flotte nominerte, men her skuffer Norges idrettsforbund virkelig. Men vi får si som vi bruker: Vi står han nok av! skriver Bodøs ordfører.

Her er de Norges Idrettsforbund har nominert foran Idrettsgallaen:

Årets sportsprestasjon, kvinner:

Grace Bullen, bryting 

[annonse]
Ingrid Syrstad Engen, fotball

Hedda Hynne, friidrett 

Line Flem Høst, seiling 

Håndballjentene

Therese Johaug, langrenn 

Maren Lundby, hopp 

Vilde Nilsen, paralangrenn 

Marte Olsbu Røiseland, skiskyting  

Årets sportsprestasjon, menn:

Johannes Thingnes Bø, skiskyting 

Magnus Carlsen, sjakk 

Hopplandslaget

Viktor Hovland, golf 

Erling Braut Haaland, fotball 

Jakob Ingebrigtsen, friidrett 

Aleksander Aamodt Kilde, alpint

Johannes Høsflot Klæbo, langrenn 

Jesper Saltvik Pedersen, paraalpint 

Jarl Riiber, kombinert  

Casper Ruud, tennis 

[annonse]
Sander Sagosen, håndball 

Anders Mol/Christian Sørum, sandvolleyball

Karsten Warholm, friidrett