Skjermdump fra underskrift.no som viser at kampanjen for å få tarmkreftkirurgien tilbake til Rana skal ha fått over 100.000 underskrifter.

Har fått over 100.000 underskrifter: – Vi må ha blitt hacket

Har fått god oppslutning for kravet om å få tarmkreftkirurgien tilbake – men trolig ikke så god oppslutning som tallet viser. Til uka samles det inn manuelle underskrifter.

Siden for en digitale underskriftskampanje der det stilles krav om å få tarmkreftkirurgien tilbakeført til Helgelandssykehuset Mo i Rana, skal ha vært utsatt for hacking.

Dette opplyser en av initiativtakerne til kampanjen, Per Waage, til Rana No. Så antallet som har signert kampanjen er ikke over 100.000 underskrifter, slik det står på kampanjens side. 

– Siden er utsatt for hacking slik at det nå er over 100.000 underskrifter. Det reelle antall underskrifter er nå cirka 4.200, sier Waage, som opplyser at det stadig kommer flere underskrifter.

I tillegg til at kampanjen gjennomføres digitalt, vil man neste uke ta i mot manuelle underskrifter.

– Fra mandag vil det to personer befinne seg på OBS for å ta imot manuelle underskrifter. Det er noe som mange har etterlyst, og dette vil pågå hele uka, sier Waage. 

Rana No har stilt spørsmål til driverne bak nettstedet underskrift.no, om de kan si noe om hvorvidt den konkrete kampanjen har blitt påvirket av det man kan betegne som hacking, og hvorvidt "angrep" for å påvirke kampanjer er vanlig. Saken vil bli oppdatert så snart det foreligger et eventuelt svar. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.