Fotoklubbens medlemmer fikk nærkontakt med den majestetiske havørna, under turen med Visit Nesna. Foto: Yvonne Rendahl

På ørnesafari når solen aldri går ned

Skrevet av Redaksjonen
05.07.2020 07:00 - OPPDATERT 05.07.2020 08:16

Rana Fotoklubb har vært på tokt sammen med Visit Nesna. Det ble ei magisk natt sammen med havørn, andre fugler i et fantastisk lys. Se de spektakulære bildene fra turen.


Rana Fotoklubb fyller 30 år i år. Gjennom jubileumsåret presenterer vi noen av medlemmenes egne bilder.


Med Hans Petter Sørensen og hans mannskap som guide, fikk fotoklubben virkelig opplevelser som gav mersmak. Noen ørner viste seg fram med all sin rå eleganse, da de fiska i havet. Andre av de majestetiske fuglene sirklet arrogant og like elegant rundt, mens de tok fotoklubbens medlemmer i øyesyn, og kanskje vurderte om de var verdt å hilse nærmere på.

– Havørna har et svært vingespenn, og heldig for oss at Visit Nesnas båter er stødige, da det var vanskelig å sitte i ro når den store fuglen sveipet over og rundt oss. For iveren etter å få den i siktet var stor, forteller Kristin Nilssen, som er leder Rana Fotoklubb. 

– Midnattssola gav oss mange gylne motiver når vi seila gjennom det fantastiske øyriket vi har rett utenfor døra. Selv måsen ble ganske vakker, sier Nilssen.

– I Sandværøyan gjorde vi strandhogg og fikk se luftspeiling av ukjente fjell bak Nessøya. Vi vet ikke hvilke fjell vi så, men tenker at det kanskje var fjellene Nykan sør for Røst i Lofoten, forteller fotoklubb-leder Kristin Nilssen.

Se fotoklubbens blinkskudd fra deres ørnesafari med Visit Nesna: 
 

Bildeserie
Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.