Rolf Einar Jensen og Helgeland Sparebank er på jakt etter unge kultur- og idrettstalenter som de kan støtte. Foto: Helgeland Sparebank

På utkikk etter unge talenter

Skrevet av Roger Marthinsen
11.11.2020 17:00

Helgeland Sparebank oppfordrer unge, talentfulle kunstnere og idrettsutøvere til å søke på årets Idretts- og Kulturstipend.

– Som en drivkraft for vekst på Helgeland ønsker vi å løfte fram unge talentfulle utøvere, bygge stolthet, spre optimisme, og sist men ikke minst: Gi en klapp på skulderen for en fantastisk innsats over tid, forteller Rolf Einar Jensen, banksjef for privatmarkedet i Helgeland Sparebank i Mo i Rana.

Det er tiende året Helgeland Sparebank skal dele ut Idretts- og Kulturstipendet til ungdom mellom 15 og 22 år på Helgeland. Siden første utdeling i 2011 har 91 unge talenter på Helgeland mottatt over 2.7 millioner kroner fra banken.

– Det er mange drivkrefter som sørger for at det finnes tilbud for barn – og unge innen en stor bredde av idrett og kultur som skaper gode miljø og gode oppvekstsvilkår. Noen av de unge velger til og med interessen sin som levevei, og satser hardt. Da kan en slik pris fra lokalbanken gi ekstra motivasjon, skriver banken i en pressemelding.

– Vi håper også i år å finne mellom åtte og ti unge talenter som har utmerket seg innen kultur og idrett på Helgeland, sier Jensen.  

(Saken fortsetter under bildet)

Stipend og støtte til unge idretts- og kulturtalent er en viktig del av bankens visjon om å være en drivkraft for vekst på Helgeland. I fjor fikk Oda Leiråmo (17) stipend for sine prestasjoner innen kombinert. Foto: Helgeland Sparebank

Oda Leiråmo (17) fra Rana konkurrerer i kombinert, og fikk i 2019 tildelt bankens Idretts- og Kulturstipend for hennes prestasjoner i kombinertsporten.

– Det var veldig stas å få stipend! Jeg hadde søkt tidligere år, så jeg ble kjempeglad da jeg fikk beskjed i fjor om at jeg hadde fått stipendet. Det er til stor hjelp når jeg må kjøpe inn nytt utstyr eller til kostnader i forbindelse med konkurranser, sier Leiråmo. 

Siden hun mottok stipendet har Oda flyttet til Trondheim, og går nå på landslinjen for kombinert ved Heimdal videregående skole. Tiden har gått til konkurranser og trening – og hun har satt seg store mål for videre utvikling.

[annonse]
– Jeg har deltatt i en del konkurranser i år, men målet er å komme meg på verdenscup for kvinner i kombinert, som arrangeres for første gang i Lillehammer i år. Så nå trener jeg til det, sier Oda Leiråmo.

Idrettsstipendet gis til ungdom som har gjort seg bemerket med gode plasseringer nasjonalt innen sin gren. Kulturstipendet deles ut til ungdom som har fått særskilt kunstnerisk oppmerksomhet innen for eksempel kunst, musikk, dans, film med videre. Felles for de to stipendene er at mottakeren har fått stor oppmerksomhet rundt sine talenter, og vist målbevissthet og utholdenhet på veien mot målet. De må også ha bostedsadresse på Helgeland.
 
– Målet er å løfte ungdom fra hele Helgeland, innen både idrett og kultur, og dermed løfter vi også Helgeland, sier Rolf Einar Jensen, som håper det snart vil komme inn mange gode søknader til årets Idretts- og Kulturstipend. 

Søknadsfrist for årets stipend er 20. november. I likhet med tidligere år ligger potten på 30 000 kroner pr mottaker.  

---------------------

LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.