Illustrasjonsfoto

Påkjørsel kan ende med førerkortbeslag

Skrevet av Roger Marthinsen
12.02.2018 12:54 - OPPDATERT 12.02.2018 13:00

Det vil nå bli vurdert å beslaglegge førerkortet til den ene av bilistene som var involvert i et trafikkuhell på fylkesvei 12 på Ytteren, der en bilist kjørte på en annen bil bakfra.

De to involverte bilførerne var en kvinne i 30-årene og en 18 år gammel mann. Det var kvinnen som kjørte inn i en foranliggende bil, og således er mistenkt for ikke å ha avpasset fart og avstand etter forholdene. 

– Det er summen av selve hendelsen, der en bilist har kjørt inn i en annen bil bakfra, samt at det ikke ble meldt fra til politiet om hendelsen, som kan føre til at førerkortet kan bli inndratt hos den ene involverte bilføreren. Dette vil imidlertid bli opp til politijurist å avgjøre, sier operasjonsleder ved Nordland politidistrikt, Marius Skålvoll.

Ingen personer kom fysisk til skade i kollisjonen. Da politiets patrulje kom til stedet der bilene sto parkert, var heller ingen av førerne på stedet. Skålvoll sier til Rana No at akkurat dét muligens var en medvirkende årsak til at de involverte bilførerne ikke meldte fra til politiet om uhellet.

– De mente kanskje at det ikke var alvorlig nok. Det er imidlertid viktig å melde fra om slike hendelser umiddelbart, slik at vi så snart som mulig kan få vite hva som har skjedd, sier Skålvoll.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.