Helgeland Sparebank skal igjen dele ut sitt idretts- og kulturstipend. Her mottakerne av idrettsstipendet for 2017; Nikolai Kråkstad, Sander Fretheim Nygård og Håvar Wolden Skog, flankert av Helgeland Sparebanks Jørn Breivik (t.v.) og Halvor Braaten (t.h.). Foto: Roger Marthinsen

Passerer 2 mill. i stipend til unge utøvere

Skrevet av Roger Marthinsen
05.11.2018 14:52 - OPPDATERT 05.11.2018 19:01

Siden 2011 har Helgeland Sparebank delt ut 1,98 mill. kroner til unge kultur- og idrettsutøvere. Nå søker de nye kandidater.

Siden 2011 har Helgeland Sparebank delt ut sitt Idretts- og kulturstipend til unge kultur- og idrettsutøvere på Helgeland. På syv år har banken til nå delt ut 1.980.000 kroner fordelt, på 66 unge talenter.

Nå oppfordrer banken utøvere til å søke om stipend for 2018.

– De som innfrir kriteriene vil få stipend. Vi håper i hvert fall å finne åtte-ti utøvere som vi kan tildele stipend, sier daglig leder for bankens gavestiftelse og gavefond, Jørn Breivik, som kan konstatere at banken etter 2018-tildelingen vil ha delt ut godt over to millioner kroner i stipend til unge kultur- og idrettsutøvere. 

Nasjonalt plan

Formålet med bankens idretts- og kulturstipend har som formål å fremme utvikling av særlige talenter innen kultur og idrett på Helgeland. Stipendordningen skal bidra til å synliggjøre unge talenter med gode holdninger og gi en økonomisk stimulans til deres videre utvikling.

– Stipendet deles ut til talentfulle helgelendinger som hver på sin måte har vist talent og målbevisst atferd, og som over tid har oppnådd resultater på nasjonalt plan eller fått kunstnerisk oppmerksomhet utenom det normale, sier Breivik.

Søknadsfrist 25. november

Stipendet er på inntil 30.000 kroner. For å kunne komme i betraktning må kandidatene være mellom 13 og 20 år med bostedsadresse på Helgeland. 

– Vi ønsker søknader fra alle de som mener at de tilfredsstiller de vilkårene som ligger til grunn for å kunne motta Idretts- og kulturstipendet, innen den 25. november, sier Jørn Breivik.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.