Foto: Roger Marthinsen

Person fra Rana korona-smittet

Skrevet av Roger Marthinsen
10.07.2020 22:10 - OPPDATERT 11.07.2020 15:01

Skal ikke ha blitt smittet i Rana.

Det er i dag bekreftet at en person som er bosatt i Rana kommune. har testet positivt for covid-19. Dette fremgår av Folkehelsesinstituttets Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

Personen har ikke testet positivt i Rana kommune, og oppholder seg heller ikke i Rana kommune i øyeblikket. Dette bekrefter kommuneoverlege i Rana, Frode Berg, overfor Rana No fredag kveld.

– Det stemmer at en person bosatt i Rana har testet positivt. Personen er ikke i Rana og det er ikke noe som tyder på at personen er smittet i Rana, opplyser kommuneoverlege Berg til Rana No.

Dette er den femte personen med bostedsadresse i Rana, som har testet positivt for covid-19. Tre av de fem har testet positivt i Rana kommune, mens to altså har testet positivt under opphold utenfor Rana.

Tidligere i dag ble det bekreftet at tre personer personer som har blitt testet ved legekontoret i Dønna, har testet positivt på covid-19. Alle tre er bosatt i andre kommuner enn Dønna. Det er ikke bekreftet hvorvidt personen bosatt i Rana er en av disse tre, og kommuneoverlege Frode Berg ønsker ikke å opplyse hvor ranværingen som har testet positivt, befinner seg. 

I følge MSIS statistikk har 129 personer i Nordland nå testet positivt for covid-19. På landsbasis er det per fredag kveld registert 8.968 personer som har testet postivt. 252 personer i Norge er døde som følge av at de har blitt smittet av koronaviruset. 

----------

LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.