Det første koronatilfellet som er testet i Lurøy, er nå bekreftet. Foto: Silje-Tamara Rojas

Person i Lurøy korona-smittet

Skrevet av Roger Marthinsen
19.11.2020 08:36 - OPPDATERT 19.11.2020 11:02

Gikk i karantene i helgen – i går kveld kom svaret som bekrefter at vedkommende er smittet.

En person i Lurøy kommune er bekreftet smittet av covid-19. Vedkommende har vært i karantene siden lørdag, og er nå i isolasjon. Familiemedlemmer er i karantene. 

– Vedkommende gikk i karantene lørdag, etter å ha vært nærkontakt til noen som er smittet. Sent i går kveld fikk vi beskjed om at vedkommende har testet positivt for covid-19, sier helse- og omsorgssjef i Lurøy kommune, Anne-Brit Greff, til Rana No.

– Personen som er smittet er i isolasjon, og vedkommendes familie er i karantene. Vi setter nå i gang smittesporing, og så vil denne avklare hvorvidt det er nødvendig med ytterligere tiltak, sier Greff.

Dette er den andre personen i Lurøy som er bekreftet korona-smittet. Dette er imidlertid det første korona-tilfellet der en person som er testet i kommunen og som befinner seg i kommunen, er bekreftet covid-19-smittet.

Det forrige tilfellet, som ble bekreftet i slutten av september, dreide seg om en person som ble testet og oppholdt seg i en annen kommune

I Rana er det et pågående korona-utbrudd. I løpet av det siste døgnet er det meldt om fire nye smittetilfeller i kommunen. Fra 28. oktober og frem til i går kveld er det bekreftet 94 smittetilfeller.

Totalt er 108 personer med bostedsadresse i Rana bekreftet korona-smittet siden februar.

Kommuneoverlege i Rana, Frode Berg, har bedt innbyggere i Rana begrense besøk i nabo-kommunene til kun helt nødvendige besøk, så lenge man ikke har smitteutbruddet under kontroll. Rana kommune vil senere i dag komme med en oppdatering om situasjonen, samt gi sine anbefalinger for neste uke.  

Det er i løpet av høsten bekreftet korona-tilfeller også for Træna, Nesna og Hemnes. Rødøy er en av i alt ni kommuner i Nordland som forstatt ikke har registrert noen covid-19-tilfeller. 

[annonse]
I Nordland er 486 personer bekreftet korona-smittet siden pandemiens utbrudd i februar.

----------

LES OGSÅ:

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.