Foto: Roar Wiik

En person omkommet- skal være påkjørt av tog i Bodø

Passasjertog stanset på Saltfjellet etter hendelse i Bodø - Nordlandsbanen stengt.

En person skal ha blitt påkjørt av et tog i Bodø, melder politiet i Nordland på twitter like før klokken 14.30 lørdag ettermiddag.

– Person formentlig påkjørt av tog, nødetatene er på stedet, skriver politiet i Nordland.

Klokken 15.17 skriver politiet på twitter at en person er bekreftet omkommet. Politiet gjør etterforskning på stedet for å finne årsaken til ulykken.

Informasjonssjef Hilde Lyng i Sj sier til Rana No at lokføreren på dagtoget fra Bodø like etter avgang fra Bodø skal ha bitt seg merke i et lite dunk, noe som har fått han til å lure om toget kan ha vært bort i noe, som søppel langs sporet eller lignende.

– Lokføreren stoppet på nærmeste stasjon og gikk ut og sjekket toget, men så ikke noe som helst galt. Føreren meldte til operasjonssenteret, ifølge rutinene. SJ meldte til Bane Nor og politiet om påkjørsel av av dyr eller lignende og toget kjørte videre, som normalt, sier Lyng.

– Toget fikk beskjed om å stoppet på Bolna etter hvert på grunn av beskjed fra Bane Nor og politiet om at det skal være sett en person som skal ha blitt påkjørt uten at lokfører merket det. Etter hvert har toget fått lov å kjøre videre sørover mens politet var på stedet. Vi vet ikke noe om hendelsesforløpet, sier Lyng.

En passasjer på toget forteller at toget tildligere i ettermiddag har vært er stillestående på Saltfjellet. 

– Passasjerene merket ikke noe av det som skjedde. Vi fikk en beskjed om det som hadde skjedd over høyttaleranlegget etterhvert, og fikk bare beskjed om at toget trengte klarering for å kjøre videre, forteller en tipser til Bodø Nu. 

Operasjonsleder Kjetil Kolaas bekrefter like før klokken halv fire hendelsen overfor Bodø Nu.  

[annonse]
– En person er bekreftet omkommet etter ulykken. Påkjørselen skjedde på Vågøynes, og politiet er på stedet. Toget har kjørt videre, og er for øyeblikket på Mo, forteller han.

Lørdag ettermiddag etterforsker politiet saken bredt og som ei ulykke, skriver Avisa Nordland. 

Klokken 14.53 melder Bane Nor at Nordlandsbanen er stengt mellom Fauske og Bodø  på grunn av en hendelse ved sporet. Det kan ta tid før strekningen åpnes igjen.
 

 

****

 ***

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.