Foto: Roger Marthinsen

Personopplysninger kom på avveie

Skrevet av Roger Marthinsen
12.01.2021 15:55 - OPPDATERT 12.01.2021 17:01

En datafeil hos Skatteetatens innkrevingsavdeling har ført til at personopplysningene til 27 personer har kommet på avveie.

Det er personopplysninger tilknyttet saker som gjelder utleggsforretning fra namsmannen som har kommet på avveie som følge av en datafeil hos Skatteetatens innkrevingsavdeling. 

Til sammen er det avdekket at personopplysninger til 27 personer er delt feilaktig med andre. 262 personer har mottatt disse, opplyser politiet.

– Vi beklager sterkt at dette har skjedd og tar hendelsen på største alvor. Innbyggerne skal være trygge på at personopplysninger om dem oppbevares på en sikker måte og ikke deles med andre, sier avdelingsdirektør i Politidirektoratet, Roger Bjerke, til NTB.

Beklager: – Dette skulle aldri skjedd, sier Skatteetatens Anita Gjesbakk.

– Feilen oppsto i forbindelse med en oppgradering av systemet og ble rettet opp så fort som mulig. Vi har tatt flere tester, og alt fungerer nå som det skal. Dette skulle ikke skjedd, og det beklager vi, sier Anita Gjesbakk, leder styringsstab i divisjon innkreving i Skatteetaten.

Skatteetaten administrerer saksbehandlingssystemet og utsendelse av brev på vegne av namsmannen. Alle som er berørt av feilen, varsles om dette direkte av namsmannen, og avviket er meldt til Datatilsynet.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.