– Uten noen form for politisk gjenkjennlighet, mener Konrad Lillerødvann om Rana Høyres politikk. Foto: Silje-Tamara Rojas

"Pinlig Høyre, pinlig!"

Rana Høyre – det ultimate politiske kinderegg

Jarl Stian Johansson skamroste MDG i budsjettdebatten om hvor fantastisk det var for Høyre å få et samarbeidsparti som virkelig fikk åpnet øynene på dem i miljøspørsmål. Å kunne finne på å innføre kjøttfri mandag og piggdekkavgift i "kommunen med de mange bygder og bygdeveier" virket som en åpenbaring for et parti med vilje til makt og uten prinsipper.

At partiet Høyre er lettlært og prinsippløs ser man når de angriper den private eiendomsretten ved å true med ekspropriasjon av Hauknesodden, der man først bruker planprosesser ved å omklassifisere fra industriformål til fritidsformål, og derved redusere eiendommen til en brøkdel av sin opprinnelige verdi. Når ikke forhandlingene med grunneier om leiepris fører frem, trues det med ekspropriasjon, eller for å bruke et annet ord; å gjennomføre et "offentlig tyveri".

For grunneier er dette takken for at området har vært fritidsområde for Ranas befolkning i årtier, for "knapper og glansbilder".

Høyre er i dette tilfellet ikke det spor bedre enn sine røde brødre og søstre i AP og SV, der privat eiendomsrett er et fremmedord, i alle fall utenfor bykjernen.

Jeg ser at investeringene i den såkalte Nordlandsparken som var beregnet til 15-20 millioner kroner, nå kommer opp i 70 mill., uten at det fra posisjonen lees på et øyelokk. Viljen til posisjoner og makt overskygger en av Høyres flaggsaker; privat eiendomsrett. En eiendomsrett som er fleksibel ut i fra hvor man bor. Viser til grunnervervelsen til flyplass og batterifabrikk, der en del av grunneierne føler seg overkjørt.

Hva skal Rana med SV, Ap og MDG, når Høyre opptrer som et politisk kinderegg i sak etter sak, forlater sine politiske prinsipper, og opptrer uten noen form for politisk gjenkjennlighet. De er kun et vedheng til sine politiske samarbeidspartnere i farvespekteret blodrødt og mørkegrønt.

Pinlig Høyre, pinlig!

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.