Jani Santala og Ina Trælnes gir hverandre sitt ja. Foto: Pekka Tuuri

Plura-bryllupet har fått verdensrekorden godkjent av Guinness World Records

Skrevet av Hedda Hiller
11.09.2019 11:06

Verdens største bryllup i vannfylt grotte er offisielt godkjent.

– Visit Plura teamet er ubeskrivelig fornøyde etter å ha mottatt bekreftelse på at verdensrekord-bryllupet i Plura forrige måned er godkjent av Guinness World Records!  

Det skriver Visit Plura i en pressemelding. 

Den offisielle verdensrekord-tittlelen er:

The largest dive access only water-locked wedding ceremony consists of 69 people, and was achieved by Jani Santala (Finland) and Ina Trælnes (Norway) in Mo I Rana, Norway on 10 August 2019.

– Det tok cirka ett år å planlegge rekordforsøket, og en rekke lokale og internasjonale aktører har bidratt til suksessen. Mo i Rana skrives dermed inn i historiebøkene som grottebyen, også omtalt som ”The Cave Capitol of Scandinavia”, heter det videre. 

Det er nå en måned siden det spektakulære bryllupet, og allerede planlegger paret neste event. 

– Hva er vel mer naturlig enn å gjøre et dykk for å feire bryllupsdagen og kjærligheten?, sier Ina.  

Med det er målet for neste år allerede satt, og paret sikter på å arrangere verdens største konsert i vannfylt grotte, 8. august 2020. 

– Det er allerede flere grottedykkende artister som har meldt sin interesse, og det er et utrolig spennende prosjekt.  Det vil også denne gangen våre et strengt fokus på sikkerhet, og et svært begrenset antall plasser.  Målet er å arrangere en av de mest spektakulære konsertene i verden, og å live streame det slik at alle som vil kan få det med seg i realtid. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.