Foto: Roger Marthinsen

Politiet stanset rivingen av Gruben ungdomsskole

Skrevet av Roger Marthinsen
08.06.2019 17:19

Entreprenøren som river Gruben ungdomsskole, fikk beskjed av politiet om å stanse arbeidet.

Klokka 16 i dag, pinseaften, inntrådte lov om helligdagsfred. Dette var bakgrunnen for at politiet, etter klager fra naboer, ba entreprenøren som driver riving av Gruben ungdomsskole, om å stanse arbeidet.

– Vi har hatt en patrulje på stedet som har snakket med dem som arbeidet, og arbeidene er nå stanset, sier operasjonsleder ved Nordland politidistrikts operasjonssentral, Mads Bernhoft. 

I pinsen gjelder lov om helligdagsfred fra klokkn 16 lørdag, og hele første og andre pinsedag. Politiet har allerede hatt to oppdrag der man har stanset arbeider som av naboer ble oppfattet som støyende. I tillegg til oppdraget på Gruben, ble snekring på et rorbuanlegg i Lofoten stanset nå like etter klokken 16 i ettermiddag.

Selv om helligdagsfreden er regulert ved lov, oppfordrer imidlertid operasjonsleder Bernhoft folk til selv å forsøke å ordne opp selv først, før man kontakter lovens lange arm. 

– Jeg anmoder folk om å snakke sammen først. Veldig ofte ordner det seg da, uten at man må koble inn politiet, sier operasjonsleder Bernhoft.

– Plenklipping har blitt et slags symbol på brudd på søndags- og helligdagsfred. Får dere mange klager på det?

– Terskelen for å ringe politiet har blitt lavere. Men jeg oppfordrer som sagt folk til å snakke sammen først, før man eventuelt ringer politiet. Det å sende politipatruljer for å stanse arbeid som man kunne fått avsluttet ved å snakke sammen, det er unødvendig ressursbruk, sier operasjonsleder Mads Bernhoft. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.