Onøy/Lurøy-elevene leverte et imponernde bidrag til 22. juli-senterets skolekonkurranse. Foto: Onøy/Lurøy oppvekstsenter

Premiert for sitt 22. juli-arbeid

Skrevet av Roger Marthinsen
09.06.2021 14:03

Elevene ved Onøy/Lurøy oppvekstsenter leverte et av de beste bidragene til 22. juli-senterets nasjonale skolekonkurranse.

I februar fikk Onøy/Lurøy oppvekstsenter, sammen med alle andre ungdomsskoler og videregående skoler i landet, invitasjon til å delta på 22. juli-senterets skolekonkurranse som de arrangerte i forbindelse med 10-års markeringen av 22. juli 2011. Elevene skulle sende inn et valgfritt bidrag med buskapene «Aldri mer 22.juli» og «Vi må aldri glemme». I tillegg skulle elevene svare på spørsmålene «Hva legger dere i dette?» og «Hvordan kan vi sørge for at de to budskapene ikke bare blir tom prat?».

Dette skulle være med å sette temaene 22. juli, demokrati og antirasisme på timeplanen.

– På skolen hos oss startet vi med å arbeide med temaene gjennom å snakke om hendelsene, vi så filmen «Utøya 22. juli» og både snakket og skrev om dette etterpå. Elevene hadde deretter idèmyldring om hva som kunne være et godt bidrag og fikk arbeide videre med den ideen de likte best. Vi stemte over bidragene og sendte inn ett bidrag per klasse fra 8.-10. trinn, sier kontaktlærer Kristine Klippenvåg i en pressemelding fra Onøy/Lurøy oppvekstsenter. 

(Saken fortsetter under bildet)

Bidraget som Onøy/Lurøy-elevene sendte inn, og som ble rangert som et av de beste. Foto: Onøy/Lurøy oppvekstsenter

I går fikk elevene vite at de hadde levert et av de beste bidragene, da de fulgte en digital vinnerseremoni.

– Maleriet vi hadde sendt inn ble blant de fem høyeste rangerte bidragene og fikk en 4. plass. Maleriet ble sendt inn med et presentasjonsskilt som inneholdt informasjon og et dikt, sier Klippenvåg, som roser sine elever for jobben de har lagt i prosjektet.

– Elevene har jobbet særs godt med bidragene vi sendte fra oss, og jeg håper elevene sitter igjen med en dypere forståelse av denne dramatiske hendelsen og at de har lært mye rundt dette temaene som naturlig dukket opp, sier Klippenvåg. 

– I tillegg fikk klassen oppleve å være med å bidra, konkurrere og komme på ei topp 5-plassering, på landsbasis, til tross for at de bor langt unna der hendelsene i 2011 fant sted, sier Kristine Klippenvåg. 

[annonse]
 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.