Margrethe Møllevik og Ørjan Torbergsen i Mo i Rana Pride.

Pridemarkering gjennomføres tross politiets råd: –⁠ Vi må ta den kampen, selv om det kan føles utrygt

Mo i Rana Pride kommer til å gjennomføre sin solidaritetsmarkering.

I går ble det klart at Mo i Rana Pride inviterer alle til en felles solidaritetsmarkering i sentrum av Mo som følge av lørdagens terrorangrep i Oslo.

Denne markeringen ble først sett på som uproblematisk å gjennomføre av politiet, men i dag kom det kontrabeskjed om at de anbefaler at arrangementet avlyses. 

Bakgrunnen for denne anbefalingen kommer som følge av at PST fortsatt anser situasjonen som uavklart, og at det skeive miljøet er en del av fiendebildet til ekstreme islamister.

Margrethe Møllevik og Ørjan Torbergsen i Mo i Rana Pride er klare på at de kommer til å gjennomføre markeringen, på tross av politiets råd. 

– Vi kommer til å gjennomføre, men går ut med politiets råd, og at de ikke kan garantere for sikkerheten vår, sier Ørjan Torbergsen. 

– Da kampen gikk i 1970 var det utrygt hele tiden, men jeg tror vi er tilbake der at vi må ta den kampen, selv om det kan føles utrygt, fortsetter han. 

De to mener det er lite konkret info å få knyttet til hvorfor det ikke bør gjennomføres markeringer i Nordland og Mo i Rana. 

– Det er lite informasjon å få om trusselbildet her, og politiet ønsker ikke å gå inn på hvorfor dette eventuelt er endret. Vi skal gjennomføre, men det er opp til hver enkelt om de vil komme å gå sammen med oss, sier Margrethe Møllevik. 

Solidaritetsmarkering i sentrum er i kveld klokken 19:00. 

[annonse]
––––––––––