SAVNET I OVER ETT DØGN:– Det er vanskelig å sove. Eieren måtte jo reise, så vi håper selvsagt at hun finner tilbake snart. Dette er ikke noe gøy. Raketter er noe skit, rett og slett, sier Irene Fossheim. Foto: Privat

Prima har vært savnet siden nyttårsaften

Skrevet av Silje-Tamara Rojas
02.01.2020 10:38 - OPPDATERT 08.01.2020 07:59

Hunden Prima har vært sporløst forsvunnet siden hun rømte fra rakettsmellene tirsdag kveld. Irene Fossheim og andre har lett bokstavelig talt dag og natt, nå håper hun og eieren at noen har sett den fire år gamle huskyen.

Hunden Prima forsvant på nyttårsaften, forteller Irene Fossheim som bor på Selfors.

Hun hadde både Prima og eieren på besøk fra Tverlandet i Bodø. Rundt klokken 23:00 tirsdag kveld smalt det som vanlig over Rana, og det var rundt denne tiden Prima forsvant. 

Siden har ingen lyktes i å finne henne. 

Lette hele natten 

– Hun forsvant mellom klokken 22 og 23 på nyttårsaften. Hun er verdens mest snille, forsiktige og sjenerte hund, men livredd for raketter, sier Fossheim til Rana No etter over ett døgn med leting etter den fire år gamle Alaska Huskyen. 

Fossheim forklarer at både hun og Primas eier lette hele nyttårsnatten. 

– Jeg lette hele natten og var i Selforslia til femtiden på morgenen. Det var mye snø og jeg så ingen spor fra henne, sier hun og forteller at selv om hunden ikke bor i Rana, visste hun hvor skulle være. 

– Jeg har også hund og begge stakk av. Jeg fikk likevel tak i min ganske raskt, men ikke Prima. Siden da har det kun vært observert en løs hund i går ettermiddag eller kveld ved butikken på Selfors, ellers ingenting, sier Fossheim. 

Sansynligvis gjemt seg

Første nyttårsdag var Fossheim hjemme og hadde dørene på vidt gap. Tre biler kjørte rundt og flere bisto i letingen etter Prima, men hunden er fortsatt søkk vekk.

– Vi vet ikke om det var hun som ble observert ved butikken, det håper vi jo for da har hun kommet ned fra fjellet. Det var mest sannsynlig henne, det er vel ikke så mange andre løse hunder, sier hun. 

Fossheim poengterer at Prima sikkert har gjemt seg.

– Det er nok mest sannsynlig, i hvert fall om natten. Faren er at hun legger seg under en bil. Hun er vant til å være ute, men likevel er det en utfordring for henne siden hun er i et ukjent område, sier hun. 

Har chip og er vennlig 

Fossheim forteller videre at de varslet politiet rett etter at Prima forsvant. 

– Vi varslet der og da. Jeg ringte i går, men de hadde kun funnet en hund i Brønnøy, så det var nok ikke henne, sier hun og forklarer at Prima har chip og er en registrert hund. Derfor kan eieren oppsøkes hvis noen finner og leverer hunden til politiet. 

Dersom noen skulle møte på Prima har Fossheim noen anbefalinger: 

– Hun lyder navnet Prima og må kanskje lokkes til seg. Jeg anbefaler at man er rolig. Hun har aldri vært aggressiv, så det er ingenting å være bekymret for, hun er bare forsiktig, sier hun. 

Nå håper selvsagt Fossheim at Prima kommer til rette så fort som mulig. 

– Det er vanskelig å sove. Eieren måtte jo reise, så vi håper selvsagt at hun finner tilbake snart. Dette er ikke noe gøy. Raketter er noe skit, rett og slett, avslutter hun.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.