Foto: Hedda Hiller

"At man skal rive gamle Ytteren skole gjør at man mildt sagt er forbannet"

Skrevet av Geir Fjelldalselv
08.06.2018 09:26 - OPPDATERT 08.06.2018 09:32

MENING: Som følge av det uansvarlige vedtaket om ny skolestruktur i Rana, skal det nå rives over en lav sko. At man river dagens ungdomsskole på Gruben og Selfors er forståelig ut fra dagens standard, men hovedgrunnen for rivingen er helt på jordet; at ungdomsskoleelevene på Gruben og Selfors skal flyttes til Mo.

At man skal rive gamle Ytteren skole gjør at man mildt sagt er forbannet. Hele prosessen har ført til sinne og fortvilelse blant undervisningspersonell, barn og unge og ikke minst foreldre.

Rana kommune kan ikke leve med den atmosfæren og tillitsforhold som i dag hersker i skolesektoren, og som er skapt av Arbeiderpartiet, Høyre og SV.

Hvis de som står bak denne prosessen med ny skolestruktur og riving av fullt brukbare skolebygg (Ytteren) tror at dette skal hindre vedtak om en annen skolestruktur etter valget neste år, så tar de grundig feil.

Det blir ETTER valget til neste år ny U-skole på Gruben og ny barneskole på Ytteren, samt at nyskolen på Ytteren blir brukt til det den var tiltenkt til; ungdomsskole for elevene på Selfors, Ytteren og Båsmo. 

Provokasjonene holder i alle fall innbyggerne i Rana i ånde til neste år.

Geir Fjelldalselv

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.