Radio Rana tilbake i full drift

Signalgiveren på Mofjellet fungerer som den skal igjen.


Forrige helg ble Radio Rana rammet av uvær, noe som gjorde at signalgiveren på Vestre Mofjell har vært ute av drift. Dette ble utbedret i går kveld, og dermed er Radio Rana igjen å finne på 89.1 mhz. 

– I påvente av transport og vær kom endelig i helga radioens utsendte til fjells og kunne påvise en litt heldig variant av havari grunnet uvær. Røde Kors bidro med transport. To scootere bemannet med Cato og Petter, tok turen til fjells med påsitter, melder Radio Rana i ei pressemelding.

– Vel oppe var radioens mann mektig spent på hva som ville åpenbare seg i stasjonens teknisk rom. I teknisk rom var det mørkt. Ikke ett lyspunkt i stasjonens mørke rom fungerte. Bare små blink fra noen lys-dioder i ulike kommunikasjonsutstyr var i aktivitet rundt om. I mørket famlet vi oss fram, etter hvert i lys fra mobiltelefoner for å finne løsningen på lysmangelen.

– Nødreparasjoner, sikringer og ny kabling var med i sekken til fjells og et bittelite håp om en mulig reparasjon eller en mulig omkalfatring med annet utstyret som stod i reserve på stasjonen. En rask visuell kontroll, ga oss signaler om bortfall av enda en av sikringskursene som mulig årsak. Ny søken på tavlens 50 kurser ledet oss til kurs 145 der ny tvangsmanøver ble gjennomført. Da var den der, 89.1!

Selv om Radio Ranas signalgiver på Mofjellet ikke har vært operativ denne uka, har det fortsatt vært mulig å høre lokalradioen på frekvensen 93.2 som har sitt utgangspunkt fra Toraneset.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.