Foto: Hedda Hiller

"Rana FrP skal selvfølgelig, som det mest eldrevennlige partiet, svare på dette"

Skrevet av Kristoffer Andersen
13.06.2019 17:00 - OPPDATERT 14.06.2019 06:01

Rana FrPs Kristoffer Andersen svarer velger Edgar Iversen.

Det har forekommet et spørsmål i Rana No tidligere i et innlegg kalt "Eg har et spørsmål til alle partiene. Og da vil eg ha konkrete svar" hvor partiene ble spurt om hvordan akkurat vi skal sørge for at de eldre skal få sykehjemsplass når de har bruk for og krav på dette. Rana FrP skal selvfølgelig, som det mest eldrevennlige partiet, svare på dette. 

Det er veldig mange ting som må gjøres for å tilrettelegge for en verdig alderdom, og Rana FrP er klare for å gjennomføre det som må til for å sikre en verdig alderdom i Rana. 

Forsøket med statlig finansiert eldreomsorg skal nå utvides fra seks til tolv kommuner. Rana FrP ønsker at Rana Kommune skal være en av disse tolv kommunene. Dette er et prosjekt som har pågått over en stund med meget gode resultater fra testkommunene. Prosjektet fungerer slik at kommunen får tilført øremerkede midler til eldreomsorgen, det vil si at pengene kun kan brukes på eldreomsorg. Det stilles ikke krav utover at pengene går til pleie og omsorg. Kommunen vil få et inntektspåslag på fire prosent eller opp til 25 millioner kroner som også må brukes til pleie og omsorg.

Det andre vi ønsker å gjøre er utrede muligheten for å ansette en kommunal eldrekoordinator. Denne har som jobb å dra på hjemmebesøk hos de eldre for å se på hvordan man kan tilrettelegge og trygge de eldre til å bo i sitt eget hjem så lenge dette er mulig og helsemessig forsvarlig både fysisk og psykisk.

Vi ønsker også å sikre rettigheten til enerom og samboergaranti. I tillegg ønsker vi stedlig kjøkken på sykehjem, slik at beboere får servert god, hjemmelagd mat, som er næringsrik og tradisjonsbetinget. Dette vil være med på å sikre god ernæring og gjøre sykehjemmet enda mer til et hjem for de som bor der. 

Og vi skal bygge sykehjemsplasser. Vi skal ha plass til alle som trenger sykehjemsplass. Rana skal være en kommune som tar vare på sine innbyggere, og i hvert fall de som har bygd denne kommunen. De eldre fortjener verdighet, det skal vi gi dem! 

Så er det den økonomiske delen. «Dere i FrP har jo så mye penger, kommunen har jo ikke råd til dette.» Joda, dette har kommunen råd til. I tillegg til at vi ønsker å søke oss inn i statlig finansiert eldreomsorg, ønsker Rana FrP å prioritere det viktigste først, vi kommer ikke til å stemme for et flunkende nytt kulturkvartal med en prislapp på 250 millioner kroner. Vi ønsker å sette en stopper for Nordlandsparken, som kommer til å koste oss 14 millioner kroner. Vi ønsker ikke å utrede mulighetene for å bygge fontenepark i byen.

De rødgrønne har styrt kommunen i fire år, og fire år har vært nok. De eldre har ikke fått det bedre. Det er på høy tid at noen som tar de eldre på alvor får styre kommunen vår. Dersom du ønsker å sikre mamma og pappa, bestemor og bestefar og oldemor og oldefars rettigheter til en verdig alderdom, da stemmer du Fremskrittspartiet den 9. september! 

Kristoffer Andersen, 

[annonse]
5. Kandidat for Fremskrittspartiet

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.