Foto: Roger Marthinsen

Nå er det klart hvem som skal holde orden på kommunens økonomi

Skrevet av Hedda Hiller
29.10.2020 11:40 - OPPDATERT 29.10.2020 14:37

Kvinne (36) blir Rana kommunes økonomisjef.

Linn Carina Utsi (36) er ansatt som økonomisjef i Rana kommune.

Utsi jobber i dag som økonomisjef i Bardu kommune. Hun har tidligere jobbet som økonomisjef/faglig ansvarlig økonomi i Porsanger kommune.

– Jeg hadde i utgangspunktet ikke status som jobbsøker. Men da jeg så at Rana kommune lyste ut stillingen som økonomisjef kunne jeg ikke la være å søke. Jeg har tanker om hvordan en kommune best mulig kan drives for å oppnå ønskede resultater, også på lang sikt. Og det sammenfaller på mange områder med måten Rana kommune blir fremstilt i ulike sammenhenger. Rana kommunes arbeid med KØB-modellen har vært et viktig bidrag til kommuneøkonomene i Nord-Norge, og jeg har lært mye om kommunal økonomisk bærekraft ved å se til arbeidet som er gjort. Denne jobben taler også til nerden i meg, og jeg kunne veldig gjerne tenke meg å være med på laget som skal videreutvikle dette arbeidet, og ikke minst være med på å ha rett fokus til rett tid. Dette var rett og slett en mulighet jeg ikke kunne la gli forbi, sier Utsi.

Økonomisjefen er organisert under sektor for stab og støttetjenester og vil rapportere til kommunaldirektør Hege Nygård.

– Vi er veldig fornøyd med å få Utsi med på laget. Hun har ambisjoner og det riktige fokuset på økonomisk bærekraft. Vi ønsker Utsi velkommen, sier Nygård.

Tidspunktet for tiltredelse er ikke avklart. Utsi var en av fire søkere på stillingen og skal erstatte budsjettleder Reidar Rausandaksel, som går av med pensjon på nyåret.

---------------

LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.