Regissørene med cast. Tom Storvik til venstre, Erik Nogva til høyre.

Ranværing med TV-pilot i Los Angeles

Skrevet av Hedda Hiller
06.01.2018 17:00 - OPPDATERT 19.01.2018 04:56

Tom Storvik skal selge inn WannabeZ til TV-kanalene i februar.

Ranværingen Tom Storvik har sammen med makker Erik Nogva gjort drømmen til virkelighet, og har regissert TV-piloten WannabeZ i selveste Los Angeles. Etter å ha pitchet prosjektet inn mot flere norske TV-produsenter, tok de like gjerne med seg ideen sin over dammen.

I fjor bestemte jeg og Erik Nogva oss for å satse på å få lagd et prosjekt vi hadde jobbet med ganske lenge, og pitchet rundt i Norge. Den eneste beskjeden vi fikk, var at om vi hadde mer erfaring ville de ha plukket prosjektet opp ganske raskt, sier Tom Storvik, som snakker om TV-piloten WannabeZ.

– Handlingen i WannabeZ gjenspeiler faktisk virkeligheten ganske greit, da den handler om tre venner som bestemmer seg for å dra til USA for å på hver sin rare måte forsøke å oppnå sin egen variant av suksess, sier Storvik.

Utagerende stjerne

For å i det hele tatt få innpass hos erfarne proffer i Los Angeles, måtte de ha med seg en stjerne på lasset. Etter noe om og men fikk de solgt ideen sin inn til en stor stjerne fra 90-tallet, som skrev under på en intensjonsavtale. Etter dette gikk det slag i slag, og de fikk samarbeidsavtale med et produksjonsselskap, fikk skrapet sammen et budsjett og spilte inn prosjektet over fire dager i Los Angeles.

(Saken fortsetter under bildet)

Cast i Wannabeez. Laurent Kelmendi, Tarjei Westby, Marlon Webb og Madison Louch.

– Vi endte opp med å ikke bruke skuespilleren vi først hadde signert, noe som var litt kjedelig siden han var et av mine barndomsidoler. Grunnet visse anklager rundt ham og utagerende oppførsel på produksjonsmøtene, måtte vi recaste ham, sier ranværingen.

– Selv om vi mistet litt starpower, tror jeg prosjektet kom mye bedre ut etter dette. Jeg fikk til gjengjeld jobbe med et annet barndomsidol for meg, i Rob Benedict, sier Storvik, som ikke vil avsløre navnet på filmstjerna som det ikke gikk helt etter scriptet med.

Nesten over rett før målstreken

Verken Storvik eller Nogva har førerkort, så en venn av sistnevnte, Nils, tok turen over sammen med dem for å kjøre folk rundt i Los Angeles. Han endte også opp med å berge hele prosjektet.

– Noen dager før vi skulle gå i gang med å skyte piloten fikk vi beskjed om at to investorer hadde trekt seg, og da manglet vi plutselig store deler av budsjettet. Jeg fortalte den dårlige nyheten rundt middagsbordet, og alle tenkte at nå var det slutt. Så nær målstreken. Men så tok vennen til Erik, Nils, ordet og sa at han kunne investere pengene som manglet. Jeg klarer nesten ikke å tro på tilfeldighetene som sikret oss en så bra pilot som vi fikk, sier Storvik.

(Saken fortsetter under bildet)

Tom Storvik sammen med Marlon Webb og Laurent Kelmendi.

Verken han eller Nogva har noen økonomisk gevinst i å lage selve piloten.

– Det var først og fremst et prosjekt vi ville gjøre for å vise hva vi faktisk kunne, slik at vi kunne forsøke å skape en karriere innenfor filmindustrien, sier Storvik.

Da piloten var i boks begynte ting å skje ganske raskt.

– Vi fikk møter med agenter og managere. De ville diskutere hva vi hadde planlagt å gjøre videre. Jeg har også snakket en del med produksjonsselskapet om en ny idé vi har til et filmprosjekt. De liker ideen og vi er i gang med å jobbe med det nå, forteller Storvik.

Drømmer stort

Premieren på piloten blir i Los Angeles i midten av februar. Både Storvik og Nogva drar over da.

– Premieren er i første omgang for de som var involverte i piloten, samt potensielle kjøpere. Den shoppes ennå rundt til nettverk. Om ingen plukker den opp innen utgangen av Februar kommer den til å ha premiere gjennom Vimeo Originals, sier Storvik.

(Saken fortsetter under bildet)

Oversiktbilde fra en av settene til WannabeZ.

– Forskjellen på en uavhengig pilot og en bestilt pilot er at piloter som TV-selskapene bestiller på forhånd blir finansiert av selskapene selv, og da sitter de på alle rettighetene. Uavhengige piloter som vår er selvfinansiert og man må vise den frem til så mange som mulig i håp om å få napp, sier Storvik.

Tom Storvik har alltid hatt en sterk interesse for TV og film og en drøm om å lykkes i LA.

– Min absolutte drøm, selv om den er relativt urealistisk, er å være den første personen fra Mo i Rana som får en stjerne på Hollywood Walk of Fame. Det ikke er mange bak kamera som oppnår det, men jeg føler man alltid må ha noe å strekke seg etter, så hvorfor ikke sikte høyt. Jeg vil nok fremdeles bli fornøyd med livet og karrieren om jeg bare oppnår halvparten av drømmene mine, sier Tom Storvik.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.