HARDT ARBEID: – I sommer blir det øving hver eneste dag og ikke så mye tid til sommer og sol. Heldigvis regner det stort sett i Bergen uansett, sier Sjule som nå sammen med ensemblet Volve Vokal har en krevende øvelsesperiode fremfor seg. Foto: Privat

Ranværingen Thea konkurrerer i Eurovision

Skrevet av Silje-Tamara Rojas
11.07.2019 06:00 - OPPDATERT 11.07.2019 11:00

Med ensemblet Volve Vokal deltar Thea Meidell Sjule fra Mo i Rana som dirigent under Eurovision Choir.

Norge deltar i Eurovision Choir for aller første gang, og de norske representantene er Volve Vokal fra Bergen. Etter å ha vunnet den nasjonale finalen den 7. April
2019, begynte Volvene med ett med forberedelsene til den europeiske finalen som går av stabelen lørdag 3. august 2019 i Gøteborg.

En av ensemblets dirigenter under Eurovision Choir er Thea Meidell Sjule fra Mo i Rana.

Sjule er født og oppvokst i Mo i Rana og flyttet til Bergen for å studere musikk for omlag ti år siden. Nå arbeider hun fulltid som kordirigent i Bergen, blant annet i Bergen kulturskole og Volve Vokal.

– Å arbeide med Volve Vokal er virkelig et privilegium. Jeg begynte selv som sanger i 2013, og ble ansatt som kunstnerisk leder og dirigent i 2014. Det er et ensemble som består av 30 utrolig kreative, modige og dyktige kvinner. Dette fellesskapet har vært en veldig god grobunn for store kunstopplevelser i årene som har gått, og vi håper på å gjøre det samme på scenen i Gøteborg i august. Volves grunnlegger og den andre dirigenten i teamet, Gro Espedal, skal dirigere Eurovision-konkurransen, og da er jeg så heldig å få lov til å være med i sopranrekken, sier Sjule i ei pressemelding.

Teamet arbeider tett med å få opptredenen så gjennomført og trygg som
overhodet mulig, og det er virkelig som å drive med toppidrett, forklarer hun.

– I sommer blir det øving hver eneste dag og ikke så mye tid til sommer og sol. Heldigvis regner det stort sett i Bergen uansett, avslutter Sjule. 

Kor med elitestatus 

Volve Vokals kunstneriske team består visuell leder Hild Vang og dirigentene Gro Espedal og Sjule.

Ensemblet arbeider målrettet for å være aktuelle, utforskende og grensesprengende måte musikalsk og visuelt. Ensemblet ønsker å skape helhetlige og sjangeroverskridende kunstopplevelser. Volve Vokal skaper kunst med og gjennom kormusikk og arbeider systematisk med å opprettholde et høyt, internasjonalt nivå. Ensemblets repertoar er variert, men med hovedvekt på nyere, nordisk musikk.

Volve Vokal er på mange måter et annerledes kor, og mange publikummer har følt seg bergtatt av ensemblets opptredener.

[annonse]
Volve Vokal mottar elitekorstøtte fra Bergen kommune og støtte fra kulturdepartementet under posten «ensembler på særskilt høyt nivå». I den nasjonale finalen trakk juryen, ved domkantor i Oslo, Vivianne Sydnes, blant annet frem at Volve Vokal har “integrert det visuelle, det sceniske, med kormusikken fra de begynte å øve på musikken, slik at vi får en helt ny opplevelse”.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.