Reagerer kraftig på Coops bakeri-beslutning

Skrevet av Sven-Are Gårdvik, Hovedtillitsvalgt, Bakeriet AS
02.12.2019 16:04 - OPPDATERT 02.12.2019 16:56

Ansatte ved Bakeriet AS har i dag fått beskjed om at Coop Nordland skal bygge bakeri i Fauske. Dette har fått de ansatte til å reagere kraftig.

– Dette er en merkelig strategi av Coop. I disse tider der miljø og kortreist mat er i vinden. Vi ved Bakeriet AS har tre avdelinger; i Bodø, i Mo i Rana og Brønnøysund, nettopp for at vi skal være nært kundene, vi skal bevare kompetanse og vi skal ha kvalitet og ferskhet på produktene, men ikke minst tenker vi klima og miljø, sier Sven-Are Gårdvik, som er hovedtillitsvalgt for de ansatte ved Bakeriet AS, i en pressemelding.

Gårdvik mener det er grunn til å stille spørsmål ved beslutningen, på flere områder. Skal Coop levere brød til hele Nordland vil dette ikke bare gå utover kvalitet, men også punktlighet, mener han.

– Fra Fauske til Brønnøysund er det 42 mil, fra innland over høyfjell til kyst og med bruer og ferjer. Vinterstid i full storm stiller jeg spørsmål om hvordan Coop skal løse dette med ett bakeri som må starte produksjon og transport til kundene dagen før, men selv da står i fare for å ikke klare leveranser, og uten mulighet til å produsere nærmere der kundene bor, sier Gårdvik, som er skuffet over Coops valg. Også sett i det perspektiv at Bakeriet AS har hatt Coop Helgeland som eier, tidligere.

– Coop Helgeland har tidligere vært eiere av Bakeriet, men bestemte seg for å selge oss. Vi har levert ferske bakevarer og konditorvarer til Coop siden 1954, og fremstår i dag i første rekke blant moderne bakerier i Norge. Vi har i lengre tid hatt forhandlinger med Coop om å få til et tettere samarbeid, men dette er ikke Coop interessert i, sier Gårdvik, som spør om det er å være en ansvarlig samfunnsaktør, når arbeidsplassene som skal opprettes fører til at andre lokalsamfunn kan miste sine. 

– Vi baker med surdeig, vi tar vare på gamle tradisjoner, vi baker kortreiste ferske brød, vi mener vi er konkurransedyktig på pris, og ikke minst vi har over 100 kompetente ansatte i tre bakerier i Nordland som nå står i fare for å miste jobbene sine, sier hovedtillitsvalgt Sven-Are Gårdvik. 

 Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.