Mann og hund reddet seg ut av brennende lavvo

Skrevet av Roger Marthinsen
09.09.2018 08:29 - OPPDATERT 09.09.2018 15:04

Trailere som fløytet reddet trolig livet til mannen og hunden som våknet opp i en brennende lavvo.

En mann i 20-årene og hans hund klarte å redde seg ut i siste liten, da lavvoen de de to lå og sov i i Virvassdalen, hadde tatt full fyr.

Mannen i 20-årene ringte selv politiet like etter klokken ett i natt, og varslet om hendelsen. Han har forklart at han våknet av at trailere som kjørte forbi på E6, hadde fløytet. 

Dette kan ha reddet mannen og hundens liv.

– Han har forklart at han våknet av trailere som fløytet. Da han våknet opp, oppdaget han at lavvoen sto i full fyr. Mannen kom seg ut i kun det han hadde på seg. Lavvoen og det som var i den, ble ødelagt, sier operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Mads Bernhoft. 

Mannen, som er fra Salten, var på tur med hunden i Virvassdalen-området. De hadde gått til ro for natten og lå og sov, da brannen startet.

– Mannen har forklart at han hadde fyrt opp i en ovn for et par timer siden, og både han og hunden lå og sov da det begynte å brenne, sier Bernhoft. 

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.