Redningsskøyta Odd Fellow III leder redningsaksjonen til havs. Foto: Redningsskøyta Odd Fellow III

Redningsaksjon avsluttet – den savnede er ikke funnet

Skrevet av Roger Marthinsen
30.11.2019 15:51 - OPPDATERT 30.11.2019 17:49

Søket har nå gått over til et søk etter antatt omkommet.

Søket etter den savnede som er forsvunnet etter at en oppdrettsbåt kantret utenfor Sleneset fredag ettermiddag, er avsluttet.

– Den savnede er ikke funnet, etter søk på hav med helikopter og nærmere 30 båter. I tillegg er det utført omfattende søk i strandsone. Klokken 15 i dag ble redningsaskjonen avsluttet, og søket etter den savnede har nå gått over til et søk etter antatt omkommet. Dette innebærer at det er politiet som nå overtar søket, sier redningsleder Olav Bjørgås ved Hovedredningssentralen Nord-Norge, til Rana No.

Redningssentralen melder at det i dag har vært et omfattende søk under svært dårlige forhold, både på sjø og på land og fra lufta. Det har vært svært sterk vind, dårlig sikt og mye sjø i området.

Et 30-talls fartøyer, fra åpne private båter, ambulansebåter og redningsskøyta Odd Fellow III til ferger og hurtigbåter som gikk ut av rute med passasjerer ombord, har deltatt i den savnede.

På land ble det gjennomført strandsøk med frivillige mannskaper, Røde Kors Hjelpekorps Rana, Norsk Folkehjelp Sanitet Rana og Sivilforsvarets Fredsinnsatsgruppe Rana under ledelse av Lokal redningssentral Nordland og lokalt politi. Ambulansehelikopter og Sea King har gjennomført flere søk fra lufta.

– Hovedredningssentralen Nord-Norge ønsker å takke hver især for den innsatsen de har gjort, melder HRS Nord-Norge.

Det var i går ettermiddag at en 28 fots oppdrettsbåt med to mann ombord, begge ansatt hos Lovundlaks, kantret litt sørøst for Sleneset. Båten var på vei fra Måvær til Lovund, da ulykken inntraff. 

Klokken 17:30 ble vraket lokalisert med en person ombord. Denne personen ble etter en tid heist opp i Sea King og klokken 18:08 fløyet til Nordlandssykehuset i Bodø for videre medisinsk oppfølging. Ved Nordlandssykehuset fikk Rana No lørdag formiddag opplyst at mannen var sterkt nedkjølt da han ankom sykehuset fredag kveld. Lørdag formiddag var han våken og utenfor livsfare, opplyste kommunikasjonsrådgiver ved Nordlandssykehuset, Tor Einar Schjøning.

-----

[annonse]
LES OGSÅ:

Les også:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.