Foto: Roger Marthinsen

Regjeringen vil bort fra rødt nivå i videregående

Regjeringen vurderer om videregående skoler kan gå fra rødt til gult nivå i løpet av uken.

– Vi vil endre trafikklys i videregående fra rødt til gult. Det må være et gult nivå som gjør det mulig for elevene å være mye til stede, samtidig som vi sikrer smittevern, sier statssekretær Halvard Hølleland i Kunnskapsdepartementet (Ap) til NRK.

Han sier endringer kan komme allerede før torsdag 14. januar.

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) sier det er mer krevende å gå fra rødt til gult i videregående skole, men sier regjeringen har bedt om råd med tanke på å kunne gå bort fra de strenge tiltakene for disse elevene.

– Rødt nivå på videregående er det mest inngripende vi gjør overfor den elevgruppen, så det er definitivt et sted å ta tak. Så må vi se på hvilke anbefalinger vi får fra helsemyndighetene og vurdere det opp mot målet om minst mulig tiltak mot barn og unge, forklarer kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) til NRK mandag morgen.

– Målet er å ta ned så mye vi kan på hele utdanningssektoren, sier Brenna, men vil ikke tidfeste når eventuelle endringer kan innføres.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.