Med denne utsikten fra søndre Aldersundet, tok Stein Erik Hæg "sølv" i NRKs konkurranse om å ha Nord-Norges fineste utsikt. Bildet er tatt den 16. juli i sommer. Foto: Stein Erik Hæg

Med denne gull-utsikten tok Stein Erik sølv

Skrevet av Roger Marthinsen
08.08.2018 17:00 - OPPDATERT 09.08.2018 11:00

I konkurranse med nesten 4000 andre bilder, ble Stein Erik Hægs utsikt fra hytta i Lurøy kåret til Nord-Norges nest fineste.

NRK ba tidligere i sommer lyttere og seere om å sende inn utsiktsbilder, for å kåre Nord-Norges fineste utsikt.

Blant nærmere 4000 innsendte bilder, ble ni bilder ble plukket ut til en finale. En jury bestående av NRK-ansatte og NRK-seere fra mer enn 30 land var med på å stemme frem hvem som skulle vinne, skriver NRK på egne hjemmesider.

Og nesten helt til topps gikk ranværingen Stein Erik Hæg, med et bilde som viser utsikten fra familiehytta rett nedenfor Kleivhalsen, helt sør i Aldersundet. Bildet, som viser utsikten ut mot Onøya, Lurøya, Stigen og Hjart, ble kåret til det nest beste blant de nesten 4000 bidragene. 

– Jeg bygde hytta i 2002, og det er bare helt magisk der ute, sier ranværingen til Rana No. 

Hæg sier at han bruker hytta ofte, og at hans foreldre nærmest bor der ute.

– Det er bare en fantastisk plass. En halvtime med båt derifra, så når man alt; fra Sandnessjøen til Klokkergården, via Tomma, Lovund, Sleneset, Onøy og så videre. Og noen får til og med fisk der ute, sier Stein Erik Hæg. 

Vinneren av konkurransen ble Bodø-kvinnen Reidun Kjelling Nybø. Hun vant med et bilde som viser utsikten fra barndomsparadiset; feriehuset i Brennsund.

– Da jeg var lita pleide jeg og mine søsken å leke på stranda nedenfor huset. Vi hadde navn på steinene og fanget krabber. Dette er mitt barndomsparadis, sier Nybø til NRK. Hun overtok huset sammen med mannen for omlag 20 år siden, og tilbringer fremdeles somrene der. 

På 3. plass kom et bilde som viser utsikten fra ei hytte i Torsvikskogen i Meløy kommune. 

[annonse]
Her kan du lese NRKs sak om konkurransen, og se de ni bildene som nådde finalen. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.