Thomas Elmon Johannessen hos Toyota Nordvik. Foto: Toyota Nordvik

Rekordhøy Toyota-etterspørsel i februar

Skrevet av Redaksjonen
06.03.2019 17:00 - OPPDATERT 06.03.2019 17:07

Toyota i Norge har aldri tidligere signert flere kjøpskontrakter for sine modeller enn i februar 2019. Toyota Nordvik på Mo har mer enn doblet antall inngåtte kontrakter sammenlignet med fjoråret

Med over 2800 kjøpskontrakter i ordreboken, kan Toyota Norge notere seg den beste salgsmåneden noensinne.

– Det er helt fantastiske tall og viser at Toyotas hybrider er særdeles ettertraktede i markedet selv i en tid der elbilandelen når nye høyder, sier Thomas Elmon Johannessen, bilselger ved Nordvik Mo i Rana. Han forteller at Toyota forhandleren på Mo har mer enn doblet antallet inngåtte kontrakter sammenlignet med samme periode i 2018.

Knytter tallene til nye modeller

De sterke februar-tallene knytter seg særlig til lanseringen av nye Toyota RAV4 hybrid, som i tillegg til mange inngåtte kjøpekontrakter også kommer på topplisten over leverte biler i februar.

– Her på Mo har vi syv signerte kontrakter på nye RAV4. Den femte generasjonen av RAV4 ble lansert i februar, og har slått veldig bra an med sitt nye selvladende hybriddrivverk og betydelige forbedringer i design, kjøreegenskaper, fremkommelighet og sikkerhet, sier Johannesen.

I mars kommer også nye Corolla Hybrid. For første gang kan kundene velge mellom to hybriddrivlinjer i en Toyota: en oppdatert 1,8 liters variant og en ny 2.0-liters variant med 180 hestekrefter.

Etterspørsel etter ladbare biler

– Toyota startet en grønn revolusjon i industrien da vi lanserte den første hybridbilen for over 20 år siden. Teknologien utvikles kontinuerlig til å bli stadig mer energieffektiv og miljøvennlig. Når Toyota Corolla hybrid nå kommer tilbake som stasjonsvogn og 5-dørs kombi, er det begge med Toyotas fullhybridteknologi som bidrar til høy andel elektrisk kjøring, sier Johannesen.

I en tid der man kan få inntrykk av at etterspørselen går mot ladbare biler, forteller Johannesen om hvordan stadig flere kunder ser at hybridbiler er det beste valget for dem.

– Begrensningene ved ladbare biler er mange i bruk og kostnadene er fortsatt høye. Hybridteknologien kommer derfor fortsatt til å være vår kjerneteknologi i mange år fremover, og vi ser et enormt potensial i teknologien – både i Norge og internasjonalt.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.