Korona-smitten øker nå kraftig i Rana. Samtidig er antall som blir alvorlig syke, lavt. Foto: Roger Marthinsen

Rekordhøyt antall nye smittetilfeller

– Ikke urealistisk med 100 tilfeller daglig om noen uker, sa kommuneoverlegen i går. Det siste døgnet viser at man nå raskt nærmer seg det nivået.

Kommuneoverlege Frode Berg fortalte i går at smittetrykket i Rana er økende, og at man forventer at det vil øke ytterligere i ukene som kommer. Da hadde man lagt bak seg ei uke med 415 nye tilfeller i Rana. 

– Vi må forvente enda høyere smittetrykk de kommende ukene. Det er ikke urealistisk med 100 positive prøver hver dag, om noen uker, sa kommuneoverlege Berg, som i en kronikk senere på dagen påpekte at det fortsatt er meget viktig å følge smittevernregler om blant annet avstand og begrensning av antall nærkontakter. Hvis ikke risikerer vi så mange samtidig syke at det kan bli problematisk å opprettholde drift ved enkelte arbeidsplasser. 

Og antallet nye smittetilfeller i Rana det siste døgnet viser at vi nærmer oss 100-tallet raskt. 

– Det er registrert 91 tilfeller siste døgn, opplyser rådgiver i avdeling for legetjenester og samfunnsmedisin i Rana, Lars Petter Konradsen.

91 tilfeller er det klart høyeste antallet Rana kommune har registrert i løpet av ett døgn. Den forrige døgnrekorden, 72 tilfeller, kom i forrige uke. Riktignok har Msis et enda høyere døgntall for Rana sist torsdag, med 107 tilfeller. Men dette antallet var en "oppsamling" av flere dager som følge av forsinkelser i levering av PCR-tester til lab i Bodø, samt forsinket rapportering. 

I Nordland er det det siste døgnet bekreftet 450 nye tilfeller, viser Msis sine tall. I denne statistikken er Rana oppført med "bare" 41 nye tilfeller, noe som altså viser spriket mellom Msis sine tall som er basert på pcr-tester og kommunens tall som er løpende oppdatert basert på hurtigtester.

450 er uansett det tredje høyeste døgnantallet hittil i pandemien. Det høyeste i fylket er 453, registrert i forrige uke. De 450 tilfellene er fordelt på 26 kommuner. I tillegg til Rana er det registrert tre nye tilfeller i Hemnes, siste døgn. 

På landsbasis er det registrert 18.542 koronasmittede siste døgn. Det er 7.511 flere enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 16.816 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 10.359, så smittetrenden er stigende.

Trykket mot sykehusene har vært forholdsvis lavt, men nå viser trenden en økende antall korona-pasienter. Mandag var 255 koronapasienter innlagt på sykehus, noe som var 28 flere enn dagen før. To av disse var innlagt ved Helgelandssykehuset.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
 

Saken fortsetter under annonsen.